Новинки

Деси Банова остана без джипа си дни преди Коледа

Крадци са откраднали джипа на Росен Плевнелиев, който всъщност се е ползвал от половинката му – Деси Банова, разказа тя самата пред Новава тв.

Автомобилът бил взет от паркинга на столичен мол, където Банова влязла да пазарува. Тя се усъмнила, че нещо се случва, когато на входа на мола мъж с раница започнал да се блъска в нея. Когато се затичала към колата, видяла как тя тръгва в неизвестна посока.

Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на търговския център само за месец са откраднати още 3 автомобила.

„В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница“.

Стоп кадър, Нова тв

И допълва: „Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Плевнелиев.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на околовръстното, близо до Горубляне.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *