Добра форма

Ограничаващата диета на Синтия Сас

Авторката на няколко диетични режима, превърнали се в бестселъри, ни предлага нов вариант за сваляне на излишните килограми. В рамките на 30 дни организмът се разтоварва от натрупаните токсини и мазнини, а теглото ви намалява най-малко с пет килограма.

Диетата започва с пет дни на ограничаване, в които можете да ядете само пет продукта – спанак, малини, бадеми, яйца и кисело мляко.

Можете да ги комбинирате както решите. След петте дни започва бавното захранване с други плодове, зеленчуци, бобови, зърнени храни. Позволени са рибата и пилешкото или пуешкото месо.

Диетоложката препоръчва и да спортуваме – пет дни в седмицата по 30 минути.

Според Синтия Сас, в края на диетата няма да изпитваме постоянен глад и ще започнем да се храним осъзнато.

Режимът на Сас има само три правила, които трябва да се спазват.

Правило 1: Хранете се редовно и „по часове”. Между отделните хранения трябва да има поне 3 до 5 часа. Редовното хранене ускорява метаболизма и позволява храната да се усвоява по-добре, без да се трупат излишни мазнини.

Правило 2: Придържайте се към балансиран прием на хранителните елементи. Белтъчините, въглехидратите, мазнините и фибрите трябва да бъдат равномерно разпределени при всеки прием. Отсъствието на който и да е елемент нарушава храносмилането.

Правило 3: Използвайте натурални подправки. Те не само обогатяват вкуса на ястията, но и ускоряват обмяната на веществата. Отделете специално внимание на лютия пипер и джинджифила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *