Красота

Тайните на добрия грим

Някога замисляли ли сте се защо не можете да постигнете това, което прави един професионален гримьор? Ето какви тайни ни разкриват професионалистите.

Повече естественост за устните

Искате устните ви да изглеждат по-естествени, но и по-плътни, обемни, чувствени? Използвайте тази хитрост – първо очертайте контура с молив в неутрален цвят. След това нанесете балсам, отново в неутралeн тон. Устните ви ще изглеждат много по-естествени, красиви и в същото време сочни.

Без червило по зъбите?

Най-често с този проблем се сблъскват дамите, които обичат тъмните тонове. За да не се случи на вас, първо нанесете червилото, а после лекичко стиснете с устни чиста салфетка. Така ще изравните цвета и ще се освободите от излишъка.

Коригирайте формата на носа

Това е абсолютно възможно с помощта на грима. Просто вземете тонална основна с един-два тона по-тъмна от тази, която по принцип ползвате. Нанесете по-тъмния цвят върху ноздрите, а по-светлия – на гърба на носа. Така органът на обонянието ви ще изглежда по-малък. По-тъмен щрих върху върха на носа пък ще направи така, че той да изглежда по-къс.

Използвайте сенки, за да „отворите” погледа

Нанесете перлени сенки върху целия клепач и във вътрешния ъгъл на окото и после сложете спирала – леко завъртете четката в основата на миглите, преди да я издърпате нагоре.

За изключителни скули

Ако имате кръгло лице, можете зрително да го удължите с помощта на малко руж. За целта точно под скулите нанесете руж в по-тъмен оттенък, а над скулите – в светъл. Благодарение на контраста скулите ви ще изглеждат по-изпъкнали и високи, което ще промени визуално и овала на лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *