До края на април: Детоксикация

Какво трябва да включва календарът ви до края на месец април? С една дума бихме го нарекли „подготовка” – за топлата пролет и горещото лято.

В момента кожата ви е много чувствителна, затова и грижите за нея трябва да са внимателни и добре преценени, по възможност консултирани със специалист.

Обърнете внимание на менюто. През пролетта е добре да направите опит за по-здравословен начин на живот – поне за месец. Хранете се правилно, спортувайте, спете повече, откажете се от цигарите и алкохола, намалете количеството кафе, което пиете. Състоянието на кожата ви зависи изцяло от цялостното състояние на организма. Наблегнете на плодовете и зеленчуците, както и на морските дарове и пълнозърнестите продукти, богати на фибри. В период на изолация всичко това е доста по-лесно, защото разполагате с доста време за сън, домашно приготвена храна и фитнес вкъщи.

Целунати от слънцето. Добре е да посрещнете първите слънчеви лъчи с лек загар. През пролетта кожата е слаба и ултравиолетовата светлина може бързо да предизвика появата на пигментни петна. Затова започнете да ползвате слънцезащитни продукти – фактор 30 и повече (дори, когато сте на терасата за чаша кафе), в зависимост от типа на кожата ви, както и леки бронзанти.

Внимателната грижа. Ако прецените, че имате нужда от няколко излющващи процедури, спрете се на по-меките като действие пилинги и гомажи. И не забравяйте, че кожата се нуждае от сериозна хидратация. Изберете подходящия крем: за мазната кожа – на водна основа, за сухата – на маслена. При проблемна такава, използвайте противовъзпалителни продукти с екстракти от билки и полезни растения. Неутрализирайте вредното влияние на факторите на околната среда като изберете крем с екстракт от зелен чай, природна захар, белтъчни хидролизати, които подобряват кръвообращението, стягат и тонизират.

Детоксикирайте. Сред най-добрите и ефективни методи в това отношение е биоревитализацията, благодарение на която се създават идеални условия за естественото обновление на кожата, възстановява се хидробалансът. Пресотерапията и специалните масажни техники подобряват микроциркулацията и връщат здравия цвят. Много ефективни са обтриванията и маските с водорасли, както и всички СПА процедури (абсолютно възможни и в домашни условия).

Максимална естественост. Това е основната характеристика на пролетния грим. Нежни тонове, пастелни оттенъци, блясък за устни вместо ярко червило – те ще направят образа ви лек, изящен и много красив. Избягвайте тъмните тонове и наситените цветове. Използвайте водоустойчива спирала, все пак пролетта е сезонът на дъждовете. И не забравяйте за коректора, който ще ви помогне да прикриете успешно тъмните кръгове, оставени като отпечатък от студената зима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.