Новинки

Доминикана – тук винаги е слънчево

В слънчевата република лятото никога не свършва. Слънцето грее все така силно, зареждайки жителите и гостите на страната с топлина и позитивна енергия. Най-подходящото време за почивка е от края на ноември до края на април, когато е топло и изключително приятно.

Многообразие от плажни развлечения
Да, почитателите на екстремните преживявания със сигурност ще се влюбят в това място. Също както и всички, които искат да се откъснат от суетата. И да се отпуснат максимално сред удивителната му екзотика. За всички фенове на риболова и сърфинга Доминикана предлага неподозирани удоволствия.

Гъсти тропически гори, величествени планини и шеметни водопади се редуват с бели пясъчни плажове, коралови рифове, прозрачни лагуни…


Дивото зове
Страната предлага среща с различни интересни животни. Водите по крайбрежието на Самана са любимо място за размножаване на гърбатия кит. От януари до март тук може да видите хиляди представители на този вид. Посещението на Националния източен парк пък е истинска наслада. Той е един от най-големите морски паркове на Карибите – разполага с удивителен коралов риф, пълен с подводни обитатели.


Назад във времето
Ако мечтаете да се върнете към епохата на Великите географски открития, Доминикана ще ви изненада приятно. Това е първият пристан на Христофор Колумб.

Оттук в далечната 1492 г. знаменитият мореплавател започва своето легендарно пътешествие за завладяване на Новия свят. В Доминикана се намира и най-старата катедрала на континента – „Санта Мария ла Менор“, която е на над 500 години. През 1514 г. синът на Христофор Колумб положил първия камък. Оттогава до днес катедралата е преживяла многобройни пиратски нападения и земетресения.


В ритъма на салса и меренге
Ако обичате латино музиката, непременно си вземете удобни обувки за танци. Доминиканците са много весели, общителни и дружелюбни. Често можете да видите хора, които танцуват на улицата. Нощният живот започва след полунощ и продължава до сутринта.


Водопадите Салто Алто
Това е една от най-популярните туристически дестинации в страната. Намира се в Пуерто Плата и представлява поредица от 27 водопада. Ако желаете, бихте могли да се включите в някои от организираните групи, които се спускат надолу по водопадите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *