ЛичноНовинки

Джейн Фонда: Остаряването трябва да се празнува

Джейн Фонда сподели, че остаряването не е нещо, от което да се страхуваме, а нещо, което трябва да се празнува. На 85 години легендарната звезда е по-заета от всякога и нарича тази глава от живота си „най-щастливата“.

Носителката на „Оскар“ участва в четири филма тази година, включително комедията Book Club: The Next Chapter, която излиза по кината от 12 май.

Фонда разказва в интервю за People че снимките на продължението на хита от 2019 г. – Book Club, с Даян Кийтън, Кандис Берген и Мери Стийтънбърг в Италия са били „сбъдната мечта“.

„Това е всичко, което си представях, че могат да бъдат женските приятелства“, признава още звездата.

„Когато бях по-млада, съществуваше едно твърдение, че жените са доста коварни, и че четири звезди, които работят заедно, няма как да се разберат, защото ще се конкурират. Но това просто не е вярно. Ние сме приятели и обичаме да работим заедно и да си помагаме една на друга, когато имаме нужда.“

Джейн Фонда разказва и за химиотерапията, която я е „ударила силно“ и я е накарала да „мисли много за смъртта“

„В живота ми е имало много трагедии и трудни моменти. Но никога не съм се поддавала. През целия си живот съм била издръжлива“, казва тя.

Режисьорът на Book Club: The Next Chapter – Бил Холдърман, описва Фонда като „сила“. И разказва как една сутрин в Италия, когато повечето от актьорския състав и екипа все още спели в почивния си ден, Фонда станала в 6,00 сутринта, за да изследва града сама.

„Тя се върна и каза: „Току-що направих 11 000 крачки!“

„А до края на снимките Джейн вероятно е знаела повече за магазините за сладолед в Рим, отколкото самите жители на града“, казва още Холдърман.

Освен брилянтна актриса, невероятно силна жена и човек, Фонда е активист, който работи доста по темата за опазването на природата и климата.

„Обичам тази планета и искам да направя всичко възможно, за да я защитя“, казва тя.

„Наистина се депресирам, защото чета доста и знам какво се случва, спешно е и може да стане катастрофално. За мен е просто немислимо да не направя всичко, което мога.“

Когато не работи, Фонда обича да прекарва време с трите си внучета, да ходи на походи и да гледа Curb Your Enthusiasm.

Тя добавя, че едно от многото предимства на остаряването е, че научаваш кое наистина е важното в живота.

„Случва се нещо лошо и си мислиш: „Е, случвало се е и преди, добре съм. Ще го преодолея.“ Знаете какво е наистина важно. Прекарах много време като кану без гребло, носено по течението. Когато остарях, научих, че ще сложа гребло във водата и ще управлявам.“

Очакваме с нетърпение да прочетем цялото интервю с неповторимата Джейн Фонда в новия брой на People, който ще бъде на будките за вестници в петък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *