Тенденции

Една идея за: Пончо вместо шал или палто

То е традиционна дреха за гардероба на жителите на Южна Америка. За първи европейските дизайнери го включват в колекциите си през през 60-те години на XX век. Днешният му вариант е доста по-различен от оригинала, но е все така атрактивен и актуален.

Моделът
Неслучайно дизайнерите по цял свят обичат пончото – то е универсално. Падащият свободно плат скрива по елегантен и приятен за окото начин някои дефекти на фигурата. Кройките са най-различни – като се започне от традиционните две парчета плат с отвор за главата по средата и се стигне до разкроените варианти или пък моделите в стил пачуърк. Дрехата топли, без да е груба и трупаща излишен обем. Може да се носи като по-лек или по-плътен шал и като палто, ако е ушито от достатъчно топъл плат.

Материите
В Мексико изработват пончото от ламска вълна. В европейските или задокеански бутици и магазини ще намерите модели от вълна, кашмир, ангора. През този сезон много актуални са моделите от кожа – естествена или еко.

Цветовете
Основно са в земната палитра на кафяво, керемиденочервено, камел и тъмнозелено. Когато го обличате върху пола или костюм, изберете едноцветен модел без излишни украси – ресни, джобове… Ако носите пончото с по-спортни дрехи (например, дънки) можете да си позволите по-весели цветове и десени.

Комбинациите
Можете да носите пончото с тесен панталон, пола (различни дължини) дори с вечерна рокля. Избягвайте да го комбинирате с широки дрехи, защото така ще придадетете на фигурата „торбест“ вид.

Аксесоарите
Ефектът от красивото и елегантно пончо може да се допълни от правилно подбраните шапка и ръкавици. Изключително актуални през този сезон са баретите или такетата. Ръкавиците могат да бъдат до лакътя – от кожа, вариантът да е лак ще добави още мъничко стил и шик към външния ви вид. При ежедневните модели дизайнерите добавят и няколко джоба, ресни или топки (пискюли).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *