Ел Макферсън: В чантата ми винаги има лентички за pH тест

Ел Макферсън, известна повече като „Тялото“, не спира да буди възхищение. Въпреки възрастта си, тя може да се съблече днес по бански на Бахамите и да попадне на първите страници на списанията.

Произвежда и рекламира собствена марка добавки, наречена „Супереликсир”, но признава, че дължи перфектната си визия на усилията, които полага ежедневно. Според нея изключително важно е всеки да следи за киселинността на организма.

„В чантата ми винаги има лентички за проверка на pH нивото, с помощта на които проверявам киселинността в организма. Смятам, че повечето заболявания произтичат именно от прекалено киселата среда”, коментира Ел.

Външният вид също зависи от алкално-киселинния баланс, смята моделът. Особено що се отнася до състоянието на кожата.

За нормално рН на слюнката се приемат стойностите от 6.35 до 6.85, на кръвта – от 7.35 до 7.45. Консумирането на твърде големи количества месо, млечни продукти, кафе, алкохол и други „вкиселяващи“ средата храни, може да наклони везните на баланса в тялото към ниските стойности на рН, тоест към кисела среда.

Докато консумирането на повече пресни зеленчуци и плодове (с по-ниско съдържание на фруктоза) може да върне организма към нормалните граници на рН.

(Бележка на редактора: лентички за рH тест могат да бъдат намерени във всяка аптека.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.