Дестинации & Дегустации

Ето кои са трите най-посещавани градове в света

Може би очаквате това да са Париж или Ню Йорк, или пък Прага? Не. Ето кои са трите най-посещавани градове в света, според Traveloffpath.com.

Истанбул, Турция

Разположен между Източна Европа и Западна Азия, балансиращ между европейските си корени и ориенталския дух, Истанбул е водеща туристическа дестинация в света. Тази година е привлякъл 20,2 милиона гости, сочат последните статистики. Това е значително повече –  с 26 процента, спрямо предходната година, пише Euromonitor International.

Лондон, Великобритания

Лондон е вторият най-посещаван град в света. Неговите забележителности, включително архитектурни икони като Биг Бен и Тауър Бридж, изглежда са в списъка на всички напоследък. 18,8 милиона души са кацнали в британската столица през 2023 г.

Въпреки лошото време, градът има очарователна история, повече от две хилядолетия. И космополитна атмосфера, различна всяко едно друго място в Европа. Лондон отговаря на всички критерии.

Независимо дали вали или грее слънце, ще се влюбите в него за нула време.

Дубай, Обединени арабски емирства

Футуристичният метрополис Дубай е третият най-посещаван град в света, като миналата година е бил гостоприемен домакин на 16,8 милиона гости.

Със своите иновативни хотели, включително скоро отварящият врати курорт с форма на луна, и плановете за увеличаване на дължината на обществените плажове с 400 процента, това близкоизточно бижу ще привлича все по-голям брой посетители през следващите години.

Освен да си почиват на ол инклузив, да се разхождат по оживеното яхтено пристанище на Дубай и да се докоснат до нощния живот, туристите идват в Дубай и за да пазаруват, и за да се забавляват. Мнозина посещават Dubai Mall, водещата атракция на града, известна със своите магазини.

 

Снимки: Freepik

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *