Ето кой командва Франция! Истината за жената до Еманюел Макрон

Остават броени дни до излизането на нова биография на Еманюел Макрон, написана от политическия кореспондент на Le Figaro Артур Бердах. Според автора, Франция всъщност не се ръководи от президента, а от съпругата му Брижит.

За това се говори отдавна – още с преместването на Макрон в Елисейския дворец. Но сега се потвърждава и от биографията „Еманюел Макрон – истина и легенди“.

Instagram

Самият Макрон даде обширно интервю за автора, в което признава, че неговият най-важен съветник е именно съпругата му.

Следователно не е изненадващо, че авторът е написал, че Брижит Макрон играе ключова роля във всички решения, взети в Елисейския дворец.

Instagram

А светът очаква с нетърпение книгата, чиято премиерна дата е 6 май. 

„Вслушвам се в думите ѝ. Тя ме познава и аз вярвам в нейната оценка. Би било невярно да кажа, че няма роля и влияние върху мен“, казва веднъж Макрон.

Във Франция отдавна се говори, че Брижит често има пръст в правителствените промени и при вземането на важни решения, свързани с вътрешната политика.

„Споделяме всичко в живота, всичко“.

„Нейното място в тази къща е много по-голямо от това, което жената има като верен спътник в живота“, казва още френският президент за жената до себе си.

Брижит е тази, която „чете и одобрява“ всяка реч на Макрон. Винаги е давала мнението си по социални и икономически въпроси. Но никога не се е намесвала в решения, свързани с Близкия изток или с разпределението на финансите, свързани с коронавируса. 

Еманюел и Брижит Макрон се запознават в училище в Амиен, Северна Франция, когато той е бил тийнейджър, а тя – негова учителка. По това време Брижит е омъжена, майка на три деца. Когато Емануел става пълнолетен, тя се развежда и започва връзка с него. Двамата се ожениха през 2007 г., въпреки че семействата им бяха категорично против връзката им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *