ЛицаНовинки

Коя е Мелинда Гейтс и защо реши да се разведе?

Мелинда Гейтс, съпругата на най-богатият мъж в света, съобщи, че се развежда. Причината, според нея, след 27 години брак, е, че двамата с Бил вече не се развиват като семейство. 

Мелинда Гейтс е на 56 години и е майка на 3 деца: Фийби, Рори и Дженифър.

Тя е известна в световните кръгове като много голям благодетел. Твърди се, че Мелинда е участвала наравно с Бил в изграждането на империята, наречена Microsoft от 1987 г. насам. Тъй като двойката няма предбрачно споразумение, придобитото богатство трябва да бъде разделено на две равни части.

Говори се, че Мелинда е подала молба за развод, още, когато стана ясно, че Макензи Скот, бивша Безос, се развежда с Джеф, заради изневяра…

Сега Макензи е по-богата с 60 милиарда долара. Миналата година тя дари 6 милиарда долара за благотворителност. След развода се влюби в гимназиален учител и се омъжи за него през март тази година.

Мелинда и Макензи имат много общо. Двете стартираха нов общ проект Equality Can’t Wait, който има за цел да финансира кампании, подпомагащи жените и техните права.

Мнозина предполагат, че опитът на Макензи с развода, е помогнал на Мелинда да вземе решение.

Какво знаем за Мелинда Гейтс?

1. Тя не е планирала да работи в Microsoft.

Мелинда израства в Далас, Тексас. Завършва компютърни науки (бакалавър) в университета „Дюк“ и магистратура в бизнес факултета му. Когато завършва университета „Дюк“, на Мелинда ѝ предлагат работа в IBM и Microsoft. Когато отива на интервю за работа в IBM, HR-ът ѝ предложил да отиде в Microsoft, заради шанса за по-добър напредък в кариерата.

2. Технологиите винаги са били важна част от живота на Мелинда.

Като дъщеря на инженер, работещ за проектите Apolo, Мелинда си спомня как е гледала безброй изстрелвания на ракети. И не само това…

3. Тя е съпредседател на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“.

Основана през 2000 г., фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е една от най-големите благотворителни организации в света. „Поразява ни крайната бедност и хората, които живеят там. „Започнахме да задаваме въпроси:„ Трябва ли да бъде така?“, казва Мелинда по повод състоянието на хората в Афика. Оттогава тя се занимава с многомилионни дарения. Също така е съосновател на Pivotal Ventures, инвестиционна компания, целяща да подпомага социалния напредък на жените и семействата в САЩ.

4. Носител е на президентската награда за свобода.

Заради нейната благотворителна дейност и отдаденост, Мелинда и Бил Гейтс бяха удостоени с президентския медал за свобода през 2016 г. Това е възможно най-голямата гражданска чест.

5. Мелинда е 6-ата най-могъща жена в света според „Форбс“.

Forbes съобщава, че Мелинда е постигнала голям напредък по отношение на осигуряването на качествено здравеопазване за жените по целия свят, използвайки собствените си усилия за намаляване на майчината смъртност с 57 процента в Етиопия през последните 30 години.

6. Първата книга на Мелинда „Няма връщане назад“ е публикувана за първи път на 23 април 2019 г. от Flariton Books.

Според американските медии, семейство Гейтс се е договорило как ще раздели богатството, преди да обяви новината за развода. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *