Eжедневни навици, които ни лишават от зрение

Експерти предупреждават, че капките за очи няма да са от полза, ако не се откажем от вредните навици, които увреждат постепенно зрението ни. Кои са те…?

Тютюнопушене. Пушачите вдишват токсични вещества, които увеличават вероятността от развитие на катаракта.

„Празните калории”. Пакетът чипс или ежедневният хот-дог, съдържащ голямо количество сол и киселини, изсушават очите и причиняват зачервяване и раздразнение. С времето това води и до влошаване на зрението.

Търкане. Много хора имат навика да си търкат очите всеки път, когато се събуждат, когато духа силен вятър или при други обстоятелства. При търкането обаче може да бъде увреден ирисът, което увеличава вероятността от инфекции и загуба на зрение.

Неизползването на слънчеви очила. Дългото влияние на ултравиолетовите лъчи има пряка връзка с риска от развитие на старческа макулярна дегенерация.

Взирането в екрана на компютъра. Продължителната работа на компютър може да причини умора и сухота. Задължително сложете предпазен екран, дръжте лицето си по-далеч и правете редовни почивки.

Недостигът на сън. Ако не спите достатъчно, съвсем скоро ще се сблъскате с проблема червени петна в очите, боцкане и сухота, както и намалено зрение. Обезводняването. Очите имат нужда от постоянно овлажняване, както и снабдяване с полезни вещества. На ден трябва да изпиване не по-малко от 5-7 чаши вода, ако искате да запазите здравето им.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.