Добра формаНовинки

Диета по фън шуй. Отслабвайте, без да гладувате!

Храненето по фън шуй е доста увлекателно и забавно занимание. Спазвайки правилата за хармония с околния свят, ще можете да поддържате стройна фигура, без да е необходимо да се подлагате на строги диети.

За начало определете към коя от стихиите принадлежите. Според китайското учение върху Вселената оказват влияние 5 стихии – Вода, Огън, Земя, Дърво и Метал. За да изчислите коя е вашата, трябва да пресметнете числото на годината, в която сте се родили.

Например, ако сте се появили на бял свят през 1973 година, последната цифра – в случая 3, определя вашия елемент.

И така, ако последната цифра на рождената ви година е 0 или 1, вие сте Метал; ако е 2 или 3 – вие сте Вода; 4 или 5 – намирате се под покровителството на Дървото; 6 или 7 – вашата стихия е Огънят; 8 или 9 – вие сте дете на Земята.

Метал

Подходящо е по време на диета да хапвате сладки плодове. Идеалният режим за вас е да минете за известен период от време само на диня.

От зеленчуците обърнете внимание на кореноплодните – картофи, цвекло, ряпа, моркови, както и на зелените – аспержи, краставици, лук, салати, спанак.

Не забравяйте да добавите към салатата си олио. Ядките също са добри за вас – разбира се, в ограничени количества.

Вода

Ако става въпрос за зеленчуци – наблегнете на тиквичките, целината, фасула, граха. Не изключвайте от менюто си и плодовете – ябълки, фурми. Зеленчуковите салати подправяйте със зехтин.

За да подобрите вкуса на ястията, можете смело да добавяте от любимите си подправки. Внимателно се отнасяйте само със солта. Хората, чиято стихия е водата, са склонни да пълнеят заради задържане на течности в организма, виновник за което донякъде е солта.

Дърво

Избирайте плодове и зеленчуци с кисел вкус – ябълки, лимони, лайм, нар, както и по-неутрални като краставица, броколи, аспержи, картофи. Не е препоръчително да застройвате салатата с олио или зехтин.

Ако искате наистина да отслабнете, заменете ги с лимонов сок или плодов оцет. Царевичната каша е полезна, а подправки трябва да използвате много ограничено. Същото се отнася и до сладостите.

Огън

Фаворити в менюто ви трябва да бъдат плодовете и зеленчуците с червен цвят – цвекло, червени ябълки, червени сливи, домати, репички. Салатите смело подправяйте с олио, можете да ползвате и зехтин.

Подправките не са препоръчителни за вас, защото организмът ви трудно ги преработва. Ако сте фенове на сладкото, бъдете особено внимателни с меда.

Земя

Изборът на плодове и зеленчуци за вас е просто безграничен, но най-подходящи все пак са тези с умерена сладост – портокали, грейпфрут, киви, мандарини. Картофи, домати, цвекло, тиква…

Това са само част от зеленчуците, които можете да хапвате спокойно, поне що се отнася до препоръките на фен шуй. Подправяйте салатите с бадемово олио или зехтин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *