МузикаНовинки

Фестивал за поп и рок музика „София“ 2020

В навечерието на празника на столицата, на 15 септември, от 19.00, Платформа А6 – новото място за събития на открито до НДК ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува десетото юбилейно издание на Фестивала за поп и рок музика – „София 2020”.

Песента на Публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен.

Средствата ще бъдат дарени в полза на благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, в подкрепа на: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза – подкрепа на българския туризъм. Тази година, с партньорството на Министерството на туризма, събитието ще презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.

Мотото на фестивала е „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“. А целта му – да насочи вниманието на цялото ни общество, и не само, към уникалните ритми, традиции и великолепието на нашата страна.

Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили голямата награда през годините.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън”, с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация /БМА/ и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *