КиноНовинки

Филмът „Майка“ спечели „Златна роза“

„Майка“ на Зорница София получи наградата „Златна роза“ на 40-ото издание на Фестивала на българския игрален филм.

Според журито екипът заслужава приза за трогателното изобразяване на майчинството в предизвикателствата на съвременния свят.

От сцената във Варна режисьорката благодари на Елена Панайотова, върху чиято истинска история е базиран сюжетът на филма.

Лентата разказва за млада жена, която не може да има деца, но става „майка“ на много сираци в България и Кения.

Филмът, чиято премиера бе на „Златна роза“, вече има покани за участие и в други фестивали, сподели Зорница София, ще бъде показан и на „Киномания“.

„Майка“ бе отличен още с наградата за женска роля на актрисата Дария Симеонова и за операторското майсторство на Крум Родригес.

„Седях в салона и ме заливаха толкова спомени, емоции, мигове, картини, детски усмивки и гласове… Какво е да бъдеш майка, какво е да имаш майка, каква е разликата между това да ИМАШ дете и да БЪДЕШ родител, и как една травма може да се превърне в триумф. Гледайте този филм, има с какво да ви докосне“, написа Дария в Инстаграм.

Удостоен бе и със специален диплом от журито, който ще бъде изпратен на децата, участващи във филма.

Другият голям победител при пълнометражните заглавия е „Шекспир като улично куче“. Валери Йорданов получи признание за сценарий и за режисура, а актьорите Владислав Стоименов и Васил Илиев – за мъжка роля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *