Мистериозни историиНовинкиПътешествия

Френски турист снима чудовището от Лох Нес?

Френски туристи, които са посетили Лох Нес, казват, че са видели тъмна фигура, дълга 65 метра, движеща се точно под повърхността на водата в продължение на няколко минути, съобщава британският „Телеграф“.

Етиен Камел, фармацевт от Лион, и съпругата му Елиан, разказват, че докато се разхождали по западната страна на езерото, забелязали известното чудовище от Лох Нес.

„Беше доста странно. Аз съм човек на науката, така че никога не съм вярвал, че чудовището от Лох Нес е истинско, праисторическо животно. Но когато правех снимката, видях тази дълга сянка. Съпругата ми и аз забелязахме как сянката се движи“, разказва Етиен.

Туристите били супер изненадани, когато на 150 метра от брега на езерото видели във водата да се образуват вълни, сякаш нещо се движи. Следата на тези вълни била дълга 15-20 метра.

„Не можахме да разберем дали е животно, но нещо се движеше под водата. Никога не съм виждал такива неща в езерата, а там, където живея, има много“, казва Елиан.

Първите истории за чудовището са от 1933 г., след като Франческа Макгарви от Касълхед, Пейсли, вижда тъмна фигура да се издига от водата. В различни материали, появили се в пресата, пише, че става въпрос за плезиозавър, вид морско влечуго, което е изчезнало преди повече от 65 милиона години.

Снимки: Unsplash

One thought on “Френски турист снима чудовището от Лох Нес?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *