ЗдравеНовинки

Глобиха болница, заради поставена ваксина на модел

Глобиха болницата, в която бе ваксинирана Гери Дончева. Красавицата, която позира със секси визия, публикува в социалните мрежи видео на живо, докато ѝ слагат дозата на „Пфайзер“. Това възмути много хора, защото Дончева не е част от нито една фокус група.

Дончева се защити, че работи в болницата. На сайта на заведението моделът е представен като пиар. Тя допълни, че е и координатор при работа с пациенти. Директорът на болницата пък се защитил, твърдейки, че секси служителката има право на ваксина, тъй като работи с посетители, а и няма ясна формулировка какво е първа линия.

Освен болницата на Дончева е глобена още една, т.нар. болница на звездите, защото точно там раждат повечето светски личности. Не е ясно за какво е глобено второто лечебно заведение.

Ето какво гласи и официалното съобщение:

След проверка на Столичната регионална здравна инспекция са съставени актове за установяване на административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Сердика“ ЕООД и Специализирана болница за активно лечение „Свети Лазар” ООД.

Актовете са на основание чл. 5, ал. 2 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и т. 4 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 г. на министъра на здравеопазването. Според нея имунизационната кампания трябва да започне приоритетно, като обхваща лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

За нарушението, съгласно чл. 229, ал. 3 от Закона за здравето, ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *