Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус. Новината бе съобщена лично от него в Инстаграм. Грижо е направил теста в Милано.

И призовава всеки, който е бил в контакт с него през изминалите дни, да се подложи на тест и да вземе необходимите предпазни мерки. Тенисистът пише още, че в момента е вкъщи и се възстановява. Той благодари за подкрепата и апелира всички да се пазят и да бъдат отговорни.

„Здравейте всички, искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID19 в Монако беше положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави“,
написа тенисистът.
https://www.instagram.com/p/CBtKr9dA7wa/
Вчера Григор прекрати преждевременно участието си в турнира от сериите „Адриа Тур“ в Задар, Хърватия, след като се почувствал неразположен.
В събота Димитров загуби от хърватина Борна Чорич с 1-4, 1-4 в първия си мач в Задар, след което отказа нататъшното си участие в надпреварата заради заболяване.
Преди седмица българският тенисист участва в първия турнир от организираната от Новак Джокович верига „Адриа Тур“ в Белград.
Състезанието в сръбската столица стана обект на сериозни критики от европейските коментатори, заради липсата на всякакви предпазни мерки срещу разпространението на коронавируса, включително хиляди зрители по трибуните, общи снимки, прегръщане между играчите, използването на един микрофон на пресконференцията и други.