Добра формаЗвезди

Гуинет Полтроу спазва „интервално гладуване“

Гуинет Полтроу е от онези актриси, които са почти на 50, но изглеждат наистина перфектно.

Разбира се, актрисата и бизнес дама не заблуждава, че се дължи на ген. Признава, че полага много усилия. Както по отношение на храненето, така и на спортния режим.

Гуинет спазва принципите на аюрведа. И прави интервално гладуване.

Според принципите на аюрведа, вредните храни, които Полтроу избягва, се наричат „тамастични“. Това са престояли продукти, които човек консумира повече от три часа след приготвянето им. Хапва всичко прясно приготвено, избягва продуктите в консерва, изкуствените подсладители, полуфабрикатите, захарта, бялото брашно и алкохола.

Продукти като плодовете, зеленчуците и варивата задължително се пречистват преди употреба, като се киснат във вода, за да излязат всички токсини от тях. Зеленчуците се нуждаят от поне два часа, а варивата – 24 часа.

Колкото до интервалното гладуване, Гуинет го практикува през определен период от време. То се основава на увеличаването на интервалите между храненията, за да може организмът да влезе в режим „постене“. През останалото време, в което организмът не консумира храна, трябва да се пият големи количества вода. Разбира се, актрисата има диетолог, който се грижи за правилното практикуване на тези режими.

Гуинет не пренебрегва и спорта. Тя редовно се отдава на йога, като се доверява и на упражненията на Трейси Андерсън – любим треньор на звездите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *