КрасотаНовинки

Холивудски тайни за сияеща кожа

Джоан Варгас, специалист по идеален тен на лицето, е разработила простичка система за грижи, която не изисква сериозни финансови средства, а гарантира добър резултат.

Системата на Варгас включва необичайни масажни техники и определено меню. Състои се от седем етапа, а първите резултати са видими още в края на седмицата, казва Джоан.

Кафето е разрешено само през първата половина от деня.

Ако не можете да се откажете от ароматната напитка, опитайте се да я замените с прясно изцеден сок в следобедните часове. Кафето не е най-добрият съюзник на здравата кожа, а сутрин организмът има достатъчно време да преработи кофеина без особени загуби. През втората половина от деня обменните процеси вече не са така активни, затова е по-добре да го избягвате. Един лимфодренаж ще ви помогне да се ободрите, да се избавите от излишните течности и да ускорите снабдяването на клетките с кислород. Наблегнете на соковете от целина, ябълки и спанак.

Хапвайте семена и ядки.

Минимумът е шепа орехи и лъжичка ленено семе. „Те са стабилен, полезен и достъпен източник на Омега-3 мастни киселини, които ни пазят от вредните въздействия върху организма и най-вече от ултравиолетовите лъчи. Освен това Омега-3 помагат на кожата да съхрани влагата, което е чудесно”, казва Джоана.

Веднъж месечно посещавайте козметик.

Не по-рядко. „Състоянието на кожата се променя много бързо, тя реагира на промените на климата, времето, на стреса, на начина на хранене”, обяснява Варгас. – Дори специалистът да не види проблем и да не ви препоръча процедура, ще сте сигурни, че се грижите за себе си правилно. Веднъж месечно трябва да си правите пилинг, почистване и витаминна маска. Това е програмата минимум”, казва Джоан.

Купете си масло от нероли.

Една чудесна съставка, която е подходяща за всеки тип кожа – подхранва и хидратира, регулира отделянето на мазнини и почиства запушените пори, стимулира растежа на клетки и ускорява възстановяването. Истинска панацея. Лесно е и за употреба – в една чаена лъжичка зехтин капнете две капки масло от нероли и направете маска преди лягане.

Домашният пилинг е задължителен.

„Каквито и скъпи и ефективни продукти да използвате, те няма как да подействат, ако повърхността на кожата ви е замърсена. Ако използвате обикновен крем на добре почистена кожа, ефектът ще е много по-добър”, съветва специалистката. Джоана препоръчва леките пилинги с плодови киселини, които не травмират епидермиса.

Използвайте натурална козметика.

„Не искам да отричам всички достижения на козметиката, но опитът ми показва, че когато в продуктите има натурални съставки, те са много по-ефективни. Предпочитам растителните масла”, казва Джоан.


Завършете деня с масаж.

„Сложете длани на сънните артерии, вслушайте се в своя пулс, последвайте ритъма му. С леки поглаждащи движения започнете да масажирате с края на пръстите от центъра на брадичката към контурите на лицето. След това поставете пръстите в средата на челото и масажирайте внимателно – от центъра към слепоочията. Завършете с „маската на Зоро” – описвайте хоризонтални осморки около очите за около 2-3 минути”, обяснява още специалистката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *