ЗдравеНовинки

Водата: Ето защо е важно да пием повече и по-често

Водата всъщност съставлява 55 процента от тялото на всяка средностатистическа жена и около 60 процента от тялото на възрастен мъж. Обикновено мислим и говорим за мускулите, костите, органите и мазнините в телата ни, които често са център на внимание, казват учените от клиника в Кливланд. но трябва да обърнем повече внимание на водата.

Какво се случва обаче, ако изпиете чаша вода вечер преди лягане?

Ще подобрите настроението си

Липсата на вода в организма не се отразява само на усещането за сухота в устата и гърлото, но създава проблеми в цялото тяло. А когато тялото е дехидратирано, пада и настроението. Тъй като не пием вода през нощта, а се потим много (от половин литър до дори два литра), трудно можем да го компенсираме с редовен прием на течности. Ако изпиете чаша-две вода преди лягане, няма да се дехидратирате и ще се събудите в по-добро настроение.

Може да се освободите от главоболието

Ако сте пили алкохол вечер, трябва да изпиете чаша вода преди лягане. Тъй като алкохолът извлича течности от тялото (заедно с магнезий, калий или натрий), настъпва махмурлук. Ето защо, ако изпиете чаша вода вечер преди лягане, няма да имате проблеми с главоболието.

Е, има е не толкова положителни неща: Ако пиете чаша или две вода преди лягане вечер, можете да натоварите пикочния мехур. Тогава на всеки час ще имате нужда да уринирате и само с това няма да сте спокойни и сънят ви ще бъде нарушен.

Съвет: Опитайте да изпиете чаша вода веднъж преди лягане и след това наблюдавайте реакцията на тялото. Ако уринирането през нощта ви притеснява много, тогава не пийте вода през нощта.

Най-важното е да пиете достатъчно вода (2-3 литра) през деня. Една чаша вода сутрин на гладно ще се отрази най-добре на тялото ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *