Красота

Как да изберете своя крем за лице

Покупката на крем за лице е изключително важна и крие редица рискове. Грешният избор може да ви навлече куп неприятности – отоци, зачервяване, алергични реакции. Затова ви предлагаме няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да избегнете подводните камъни.

Кремът ви за лице трябва да бъде съобразен задължително с типа на кожата ви.

Но как да го определите? Лесно. Ако усещате кожата си стегната след най-обикновено измиване с вода и не понася сапуна, значи е суха. Ако лъщи и порите са разширени – значи е мазна. Смесеният тип кожа е мазна в областта на челото, носа, брадичката, и нормална на бузите. Тя изисква специални грижи, за да не стане суха или пък прекалено хидратирана.

Ако кожата ви е чувствителна, трябва да вземете продукт, предназначен точно за нея.

 

Почти всички големи козметични компании пускат на пазара серии за чувствителна кожа (реагираща лошо на козметични препарати, на измененията на времето, на психологичното състояние на собственичката си).

Дневен или нощен?

И двата. Дневният ще защити кожата ви от въздействието на околната среда, ще я хидратира и ще неутрализира лъщенето. Можете да го използвате и като основа за грим. Някои продукти съчетават още едно качество – на фон дьо тен. Ползата от тях е, че така слоят продукти на лицето ви намалява.

Нощният ще обнови и възстанови кожата, докато спите. По време на сън се изглаждат всички щети, които са нанесени на кожата от мъглата, вятъра и студа през дългия ден. Не забравяйте да нанесете качествен нощен крем след като грижливо сте почистили грима.

Хидратиращ или подхранващ?

През зимата кожата се нуждае от допълнително подхранване, докато в летните жеги е важно да я хидратирате. Тук изборът зависи от нуждите на кожата. Опитайте се да определите това преди да влезете в магазина. Ако не сте сигурни, консултирайте се с козметик или дерматолог. Но не се поддавайте на рекламни трикове или уговорките на продавачката.
Важно е не колко добър е кремът, а дали е добър за вашата кожа.

В магазина обърнете внимание на опаковката. Важно е да изберете вариант, при който докосването ви до продукта с ръка ще бъде минимално, за да не замърсите съдържанието. Ако вземете кутийка, добре е към нея да има лъжичка или шпатулка. Иначе най-добрият вариант е да се спрете на бутилка с помпа.

Обърнете внимание и на срока на годност.
Не вземайте продукти, чийто срок изтича скоро.

Съставът на продукта е не по-малко важен, разбира се. Специалистите препоръчват той да се състои от малко на брой и натурални компоненти. Така кожата ви ще е в по-голяма безопасност. При повече на брой съставки рискът от алергии е по-голям.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *