Пазаруване

Как да подготвим перфектния списък за пазар?

Никога досега не сте пазарували с помощта на предварително подготвен списък? Време е да започнете.

Защо? Ще спестите време, пари и нерви. И няма да забравите нищо, което ви е необходимо.

Вижте нашите пет съвета за това как да съставите идеалния списък за пазаруване.

Направете си „шаблон”. Има продукти, които купувате, ако не всеки ден, то през ден. Запишете ги най-отгоре и уточнете точното количество, което ще ви бъде необходимо. То зависи от навиците ви и броя членове на семейството.

Наприме: 1 хляб, 2 кисели млека, плодове, зеленчуци.

Проверете наличностите у дома, преди да попълните списъка си. Погледнете в хладилника и в килера. Ако нещо е със срок на годност, който ще изтече скоро, потърсете рецепта, по която да го сготвите. И запишете в списъка продуктите, които ще ви бъдат необходими допълнително.

Помислете за седмично меню – закуска, обяд и вечеря. Можете да го съобразите с промоциите на магазина, от който обикновено пазарувате. Пресметнете какви и колко продукти ще ви бъдат необходими. Запишете ги в списъка. Ако се научите да планирате менюто си, ще пестите време и ще изхвърляте по-малко храна.

Разпределете продуктите по категории. Започнете с хлебните изделия, после добавете плодовете и зеленчуците, колбасите, месото, плодовете и зеленчуците. Така ще можете да си направите точен маршрут в магазина и няма да се мотаете от щанд на щанд.

Задължително пресметнете бюджета, с който разполагате предварително и направете така, че продуктите от списъка ви да се вместят в него. Важно е да имате „таван”, за да избегнете излишното разточителство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *