Красота

Как да се справим със сухата кожа през зимата?

Студът, отоплението в сградите, заниженият прием на течности по естествен път правят кожата по-суха през зимния сезон. Ако са налице и допълнителни фактори като някои здравословни състояния (диабет, псориазис и др.), проблемът се обостря значително.

Какво включва грижата за кожата през зимата в няколко лесни стъпки:
• около 30% от водата в тялото се съдържа в кожата, затова приемът на достатъчно вода я предпазва от изсушаване;
• прием на храни, богати на витамини и есенциални мастни киселини;
• за почистване е препоръчително да се използват нежни, недразнещи продукти и ексфолирането да е по-рядко;
• хидратиране отвън с подходящи продукти всеки път след душ или по-често при нужда.

Колко суха е вашата кожа?

Интензивността на състоянието е важно, за да определите от какво се нуждае вашата кожа:
• в началото кожата започва да губи влага, да се усеща по-груба и да „опъва“ – тогава тя е суха;
• при много суха кожа усещането за опъване е по-осезаемо, съпроводено понякога със сърбеж и лющене;
• когато кожата е лишена от хидратация продължително време, е възможно тя дори да загрубее в области като лакти и колене, да се усеща сърбяща и удебелена. Тогава говорим за много суха, груба кожа.

Има няколко елемента, чието отсъствие способства изсушаването на кожата:
• при липса на т.нар. естествени хидратиращи фактори кожата губи способността си да задържа влага;
• при намаляване на липидния слой кожата губи вода по-лесно;
• при намаляване количеството на водните каналчета (аквапорини) в кожата, които са отговорни за транспортирането на вода и глицерин, кожните клетки се снабдяват по-трудно с достатъчно вода.

Eucerin ни предлага комплексно решение, което се основава на урея – златният стандарт в грижата за много суха, груба кожа. Подкрепено от цялостен комплекс за възстановяване на кожата.

Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея:
• облекчава сухата, сърбяща и лющеща се кожа незабавно;
• продължава да действа до 48 часа след нанасяне;
• съдържа 10% урея, серамиди, естествени хидратиращи фактори и глюкоглицерол, които заедно подпомагат възстановяването на бариерната функция на кожата.

Защо урея?
Eucerin се стреми да влага в своите продукти съставки, които се съдържат естествено в кожата, за да подпомогне нейната функция и да подобри състоянието ѝ.
Уреята е част от естествения състав на нашата кожа. Тя има изключително мощни хидратиращи свойства – привлича и задържа вода в повърхностните кожни слоеве. И по този начин облекчава сухотата и дразненето. Наред с това благодарение на малката си молекула, прониква в дълбочина в кожата.
В ниски концентрации действа като деликатен ексфолиант, подпомагайки по-лесното освобождаване от мъртвите клетки и обновяването на кожата.
Има противовъзпалителни свойства, хидратира и омекотява кожата и допринася към усещане за комфорт и облекчение от сърбеж, където е имало такъв.

Колко урея е добре да съдържа козметичният продукт?
Проучвания сочат, че колкото по-висока е конценцтрацията на урея, толко повече нейното действие преминава от хидратиращо в кератолитично, подпомагайки разрушаването на роговрия слой на епидермиса и обновяването на кожата. При до 10% урея формулите имат ефикасни хидратиращи свойства. При над 10% урея произвеждат кератолитично действие.

Достатъчно ли е наличието на урея в лосиона за тяло?
Не! Поради тази причина Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея съдържа цялостен комплекс от съставки, които допълват действието на уреята и заедно предоставят много по-добър резултат, отколкото продукти, които съдържат само урея или само урея и серамиди.
Защо? Защото хидратацията на кожата се дължи на няколко процеса: привличане на вода, по-продъжително задържане на водата в клетките, по-бавна загуба на вода, ефективно транспортиране на водата до всички клетки. Комплексът от съставки в Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея подсигурява успешното протичане на всички тези процеси в кожата за по-пълноценен ефект. За целта формулата съдържа:
• 10% урея;
• 17+ съставки – естествени хидратиращи фактори, които подпомагат задържането на водата в кожата по-дълго време;
• серамиди – подпомагат възстанвяването на липидния слой и по този начин способстват за по-ниски загуба на вода през кожата;
• глюкоглицерол – стимулира изграждането на мрежа от водни каначлета (аквапорини), които подобряват снабдяването на по-дълбоките епидермални слоеве с вода.
Формулата на Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея е подходяща при много суха, груба кожа, както и в случаите, когато това състояние се дължи на диабет, псориаза, кератоза пиларис.
Дерматологични проучвания с участието на 1080 пациента с ксероза (много суха, груба суха кожа) свидетелстват, че Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея:
• подобрява симптомите на много суха кожа (96%);
• незабавно облекчава симптомите на суха кожа като дразнене и сърбеж (98%);
• 92% от тествалите продукта са удовлетворени от резултата.
Eucerin UreaRepair PLUS Интензивен лосион за тяло с 10% урея се предлага в аптеките в страната в опаковки от 250 мл и 400 мл, както и онлайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *