ЛюбопитноНовинкиХороскоп

Какво разкрива датата ви на раждане

Независимо дали вярвате или не, всъщност хороскопът наистина има отношение към реалния живот. А датата ви на раждане и часът имат важна роля при определяне на онова, което ще се случи.

Точният час на раждане е важен, за да бъде начертана прецизна натална карта.

Независимо дали ще си я направите сами онлайн или ще се обърнете към астролог, точният час на раждане е от изключителна важност.

Трябва да знаете още, че освен слънчевият ви знак, още няколко играят важна роля за определяне на съдбата ви.

Най-важни са слънчевият ви знак, т.нар. първа „къща“ и лунният ви знак.

Първата „къща“ или вашият подзнак идентифицира вашата личност

Това е знакът, който определя първото впечатление, което правите у околните – „маската“, която обикновено носите, когато сте навън, с непознати, на публично място. Той е изключително важен.  Свързан е външния вид, здравето, енергийния ви баланс.

Вашият слънчев знак вдъхновява и определя вашите цели

Или с други думи той движи егото и духа ви. Показва мотивацията ви да постигнете своите стремежи.

Вашият лунен знак е свързан с емоциите ви

Той е знак за това какво се случва с настроенията ви и как се активират инстинктите ви. Показва вашето Аз на едно дълбоко, скрито подсъзнателно ниво.

Ако винаги сте били скептични по отношение на астрологията, защото характеристиките на слънчевия ви знак не съответстват на вашите, това може да се дължи на факта, че сте свързани със Сатурн, Плутон или друг планетарен знак (или една от останалите 11 „къщи“) повече, отколкото сте свързани с вашия слънчев знак.

Меркурий всъщност не е ретрограден

Според планетарния астролог и професор от Калифорнийския университет в Лос Анджелис Жан-Люк Марго, който е обсъждал планетарните феномени, „ретрограден“ не е точно казано.

За да разберете какво всъщност се случва реално: представете си, че сте в бързата лента на магистралата и поглеждате през прозореца или в огледалото за обратно виждане. Ще забележите, че колите в другите ленти се движат по-бавно. На пръв поглед изглежда, че се движат назад, на те всъщност се движат просто с различна скорост.

Същият е случаят и с Меркурий, който забавя хода си и само изглежда, че се връща назад…

Стрелецът е най-често срещаният знак в света на знаменитостите

Според изследване, хората, родени между 22 ноември и 21 декември, най-често попадат в списъка на т.нар. знаменитости. А зодия Телец е най-слабо представена сред звездите.

Зодиакалния знак не е гаранция за съвместимост

Учените са открили доказателства, че астрологичните знаци не влияят на вероятността двама души да се оженят и да останат женени, да се обичат и да имат деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *