Киану Рийвс: Животът си заслужава живеенето

На 2 септември 1964 г. Киану Чарлс Рийвс се ражда в Бейрут, Ливан. Майка му – Патриша Бонд, е англичанка и дизайнер на костюми, а баща му – Самюел Ноуин Рийвс, е геолог с хавайски, китайски и английски корени. Името „Киану“ на хавайски означава „хладен лек вятър над планините“.

Когато е на 3 г., баща му влиза в затвора, заради наркотици. Киану има гадно детство. Мести се постоянно, сменя училища и пастроци…

По тази причина така и не завършва училище.

Започва актьорската си кариера още на 15 г. С роля в пиесата „Ромео и Жулиета“.

По-късно прави и своя екранен дебют в комедиен сериал по CBC.

Филмите, които му носят популярност и го вкарват в челните редици на Холивуд, са „Критична точка“ (1991) и „Скорост“ (1994). А през 1999 г. научно-фантастичният хит „Матрицата“ затвърждава името му на един от най-желаните актьори в Холивуд.

Става известен и със скромния си начин на живот, което не е типично за холивудските звезди. Предпочита да живее под наем. Първата си къща, която се намира край Лос Анджелис, купува едва през 2003 г. Следва покупката и на апартамент до Сентръл Парк в Ню Йорк.

Рийвс никога не е бил женен. За първи път се появява с жена до себе си на червения килим 2019 г. Тя не е с 20 години по-млада, нито се вписва в традициите на Холивуд за „секси“. Тя се казва Александра Грант, на 49 г.

„Повечето хора ме познават, но не знаят историята ми. На 3-годишна възраст гледах как баща ми си тръгва.
През годините посещавах 4 различни училища и се борих с дислексия, което правеше образованието ми още по-голямо предизвикателство, отколкото е за повечето хора. В крайна сметка напуснах гимназия без да завърша.
Когато бях на 23, най-близкият ми приятел, Ривър Финикс почина от свръхдоза.
През 1998 година срещнах Дженифър Сайм. Влюбихме се от пръв поглед и през 1999 година Дженифър забременя с дъщеря ни. За съжаление, след 8 месеца, детето се роди мъртво. Бяхме покрусени от смъртта ѝ и това доведе до края на връзката ни.
18 месеца по-късно Дженифър почина в катастрофа. Оттогава избягвам сериозните взаимоотношения и идеята за деца.
По-малката ми сестра бе болна от левкимия. Днес тя е здрава, а аз дарих 70% от приходите си от филма „Матрицата“ на болници, които лекуват заболяването.
Аз съм една от малкото холивудски звезди без имение. Нямам бодигардове и не нося скъпи дрехи. И въпреки, че ме оценяват на 100 милиона долара, все още се возя в метрото и ми харесва!
Затова, в края на краищата, смятам, че всички можем да се съгласим, че дори в лицето на трагедията, един силен, стабилен човек може да израсте и успее. Независимо какво се случва в живота ти, можеш да го превъзмогнеш!
Животът си заслужава живеенето.“

„Ако можеш да накараш жена да се смее, виждаш най-красивото нещо на Божията земя“.

„Трябва да промениш живота си, ако не си щастлив и да се събудиш, ако нещата не вървят така, както искаш“.

„Всяка преодоляна трудност в живота ти те оформя в човека, който си днес. Бъди благодарен за трудните времена, те само те правят по-силен“.

„Да целунеш някого е нещо лично, всъщност много лично, а сърцето ти винаги прескача за малко, преди да го направиш“.

„Утре може да няма, затова живей днес!“

„Понякога простичките неща могат да бъдат най-трудни за постигане“.

„Скръбта променя формата си, но никога не свършва“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.