ИнтериорНовинки

Кои цветя са най-подходящи за балкона?

Обикновено балконите в града са малки и тесни, едва има място да си прострете прането.

Но са много по-приятна гледка – отвътре и отвън, когато освен изхвърлените там непотребни вещи, има и няколко саксии със свежи цветя. Вижте кои растения са най-подходящи за терасата.

Фуксия. Прелестно, нежно цвете, предлагащо богато разнообразие от сортове, нюанси и форми. Подходящо е за северен балкон.

Съвет: Подберете растения от различни сортове и нюанси, така през цялото лято терасата ви ще бъде „окъпана” в цвят.

Пеларгония. Тази красавица ще се чувства превъзходно на балкона ви през цялото лято. Освен с големите си цветове, ще ви радва и с ароматните си листа. Не обича много водата, затова не я преполивайте.

Незабравки. Отделете за тях сенчестата част на балкона. Нежните им цветчета предлагат разнообразие от топли тонове. Ще изглеждат чудесно в жълти сандъчета.

Хлорофитум. По-непретенциозно растение ботаниците не познават! Живее буквално при всякакви условия. Има красиви бяло-зелени листа, а през пролетта в края им се появяват малки розетки, които можете да засадите и да си имате младо растение.

Съвет: Посадете няколко розетки в една саксия или сандъче, така растението ще е много по-гъсто и красиво.

За да спестите пари…

Преди да купите нови саксии помислете дали не можете да обновите старите с няколко прости хитринки – като ги боядисате в свежи тонове (жълто, зелено, оранжево), украсете ги с камъчета или ги декорирате с изкуствени цветя. Освен в саксии, можете да засадите някои от растенията в стар, но красив порцеланов чайник, или стара цветна захарница. Това ще добави към новата ви балконска градина голямо количество чар и уют.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *