Красота

Колко време трае ефектът на ботокса?

Възможностите на ботокса са безкрайни. Инжекциите с ботулинов токсин могат да лекуват мигрена, прекомерно изпотяване, бруксизъм и дори да помогнат за по-бързото зарастване на рани.

Но ботулиновият токсин е най-известен със способността си да изглажда бръчките. Най-често се използва като средство за подмладяване. Но дори и с безкрайните възможности на ботокса, неговите ефекти не могат да продължават вечно.

И следва да си зададем въпроса – колко точно трае ефектът от ботокса?

Ботоксът действа като мускулен релаксант – отпуска мускулите на лицето, така че след определен брой инжекции бръчките се изглаждат и кожата става по-еластична. Резултатът може да се види приблизително 5-7 дни след процедурата. Максималният ефект е факт след две седмици.

Трябва обаче да запомните, че всичко зависи от индивидуалните характеристики на тялото, така че периодът може да бъде по-дълъг.

Обикновено ефектът от инжекциите с ботокс продължава до шест месеца.

Но, както вече споменахме, действието на токсина до голяма степен зависи от характеристиките на организма. Например, ефектът се влияе от скоростта на метаболизма, пола, възрастта и състоянието на имунната система. Т.е. само козметологът може да определи колко често трябва да инжектирате ботокс, за да се радвате на добър ефект и резултат. Ако искате да опитате, разбира се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *