Новинки

Коя е жената до британския премиер?

Тази малко смотана на пръв поглед дама, с обикновена рокличка на цветя, е дъщеря на Матю Саймъндс – един от основателите на вестник The Independent. Майка й е адвокат.

Всъщност баща й и майка й нямат брак, защото Матю е бил женен.

Кери е израснала в югозападен Лондон и е учила в престижно девическо училище Godolphin and Latymer School, което е завършила и актрисата Кейт Бекинсейл. След това постъпва в Йоркския университет, където изучава драматургия и история на изкуствата. 

В продължение на 8 години Кери е част от пресофиса на Консервативната партия, в един момент става шеф на пресслужбата. Някои медии я определят като втория най-добърт специалист по връзки с обществеността във Великобритания. За съжаление не се задържа дълко на поста си. Според едни – заради преразход на средства и превишаване на пълномощията, според други – заради романа й с Джонсън. 

През 2018-а постъпва на работа в пресофиса на Bloomberg, където започва да се занимава и със своя екопроект – „Живите океани“ А през юни става част от екипа на Джонсън, когато той обявява, че ще участва в изборите. 

За връзката й с Джонсън не се знае много. Говори се, че именно, заради Кери, той се развежда със съпругата си. Двамата живеят заедно на „Даунинг стрийт“.

2 thoughts on “Коя е жената до британския премиер?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *