Красота

Козметика за ваканцията – какво да вземете с вас?

Лятото е сезонът на пътешествията и приключенията. Подреждането на багажа и изборът неговото съдържание са много важни, за да се чувствате навсякъде като у дома си. От какво наистина ще имате нужда?


Хидратиращи продукти с SPF-филтър
Една от най-важните грижи за кожата ни през лятото е именно хидратиращата. Кожата има нужда от увлажняване, за да запази своя воден баланс, възстановявайки защитната функция на епидермиса. След добро почистване, следва хидратация. Кожата не трябва да е нито прекалено суха, нито мокра, а леко влажна. Най-добрият вариант е да се спрете на хидратиращ крем с SPF фактор от 15 до 30. Ако не ви се носят два продукта (за лице и за тяло), изберете универсален продукт. Доверете се на термалната вода – предлага се от няколко добри марки у нас.
Съвет: Доверете се на термалната вода – предлага се от няколко добри марки у нас.


Декоративна козметика
Предимството на кожата с приятен загар е, че не се нуждае от прекалено много грим, за да изглежда добре. Наблегнете на устните и миглите. Розовият гланц или червило са истински морски хит, а при миглите добавете повече обем. Гримът трябва да е по-лек, почти незабележим. За предпочитане – минерален. Можете да подчертаете загара на лицето с бронзираща пудра със златист, кафяв или теракотен оттенък.
Съвет: Изберете поне тон по-тъмен фон дьо тен или пудра, от тези, които по принцип използвате, защото кожата ви е по-тъмна от обикновено.


Продукти за сваляне на грима
Лек тоник или почистващи салфетки са ви достатъчни. Тоникът ще ви освежи, ако нямате възможност да се измиете на момента. Салфетките пък почистват добре кожата както на лицето, така и на ръцете, действието им е меко и щадящо, и те са изключително удобни за път.
Съвет: Дори кожата ви да е по-скоро нормална към мазна, тоникът не трябва да е на спиртна основа, за да нея  изсуши прекалено,, да не предизвика раздразнения и зачервяване.

Грижа за тялото
Продуктите за тяло през лятото са много важни и не трябва да ги забравяте. В куфара ви трябва задължително да намерят място гел-скраба, който почиства, но и освобождава кожата от мъртвите клетките, подрахващият лосион и охлаждащият възстановяващ гел за след.
Съвет: След като се върнете от плаж използвайте в следния ред – гел-скраб, охлаждащ гел за след слънце, подхранващ лосион. Така равномерният тен ви е гарантиран за дълго, а кожата ви ще бъде пълноценно подхранена и хидратирана.

Парфюм и тоалетна вода
За предпочитане са само леките, цветни аромати, които галят сетивата и кожата. Специалистите препоръчват да се използва тоалетна вода с ниско съдържание на ароматизиращи съставки.
Съвет: Преди да тръгнете към мястото на вашата почивка използвайте рол-он или антиперспирант без аромат, за да не пречите на останалите, които пътуват с вас. Парфюмите са особено силни и различни като мирис на затворени пространства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *