Лена Бориславова и историята на една чанта

Лена Бориславова е началник на кабинета на премиера Кирил Петков. Тя е млада, симпатична, образована. Няма силикон, дупето й не се подава под къси поли, тя се облича елегантно, явно има вкус, освен диплома…

Но ето че пак влезе във водовъртежа на социалните мрежи. А поводът е една чанта – обикновена чанта. Да, Furla.

Сега, съгласете, момичето е началник на кабинета на премиера. Трябва все пак да има някакво ниво. А и Furla сами по себе си не са чак толкова скъпи чанти. Да лукс са, но достижим лукс. 300 лева по-точно – – в родните сайтове. В чужди аутлет онлайн магазини можете да намерите модела и за 99 долара. Много ли са или малко за чанта, която можеш да носиш няколко години?

А и според мен проблемът не е в марката. Нито в цената й. Проблем би имало, ако след година в управлението, Лена изведнъж се окаже с 10 апартамента, за които не може да докаже произход на средствата, с които ги е купила… Помним такива случаи. Помним, че се асфалтираха улици, на които живеят различни партийни величия… Помним частни имоти, построени върху брега на морето… Това е притеснително. А една чанта за 300 лева не е проблем. Така мислим ние.

А сега нека надникнем в историята на марката, превърнала се в драма сред дамите във фейсбук.

Специалистите коментират, че от Furla залагат на нови пазари и на средната класа, която би искала да се асоциира с богатата част от обществото.

Марката предлага една доста здравословна конкуренция на пазара на луксозни стоки, създавайки продукти, които достойно могат да се конкурират с доста по-сериозни и скъпи марки като Giorgio Armani и дори Marc Jacobs  – по отношение на качеството. Т.е. Furla предлага на пазара стоки от висок клас, но на доста по-достъпни цени.

Furla е италианска луксозна марка чанти. Създадена е през 1927 г. от семейство Furlanetto (Aldo Furlanetto). В момента компанията е дружество с ограничена отговорност, но си остава собственост на семейство Furlanetto.Компанията може да се похвали с широка гама от продукти с италиански дизайн – от обувки и чанти до най-добрите италиански аксесоари. Седалището е в Болоня, в красива вила от XVIII век. През годините компанията се разраства и вече има 5 дъщерни дружества във Франция, САЩ, Китай, Япония, а също и Корея.

Първият магазин на Furla отваря врати през 1955 г. в Болоня. Именно франчайзингът и появата на дъщерни дружества в тези 5 държави носят значителен растеж – нови търговски обекти и  320 бутика – 164 от тях са франчайз, а 156 все още са собственост на семейството.

От 2019 г. Furla използва само изкуствена кожа в колекциите си. Всички чанти са произведени в Италия.

Днес марката е синоним на лукс, супер качество и безспорен стил. Аксесоарите внасят в ежедневието на дамите радост, цвят и усещане за един специален стил, коментират модните специалисти.

Ако искате да имате страхотна чанта, но нямате пари за Gucci, ще си купите Furla. Марката има няколко наистина световноизвестни модели – Furla Metropolis, красива мини чанта, която е истинска класика, и Furla Candy Bag е супер популярна по улиците на Ню Йорк и Токио.

Джиджи Хадид, Ема Робъртс, Бела Хадид, Джесика Алба, Роузи Хънтингтън-Уайтли са само част от звездните дами, които имат в гардероба си Furla.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *