ЗвездиНовинки

Лили Иванова реши: Оставя наследството си на фондация

Лили Иванова основа своя фондация, кръстена на нея, която ще управлява имуществото ѝ след нейната смърт. Целта на организацията е „популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво“.

Лили отдавна обмисля как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко поколения българи, съобщават от екипа ѝ.

Фондацията ще има задачата да съхрани творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и опази на името на Лили за бъдещите поколения.

В бъдещата си дейност фондация „Лили Иванова“ ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена творец, превърнала се в икона.

Само така името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите поколения като пример на певчески и житейски феномен, отдаден на публиката и на музиката, посочват от екип LI.

Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията.

В задълженията ѝ влиза „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.“.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство, съобщи Нова.

Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *