Звезди & СтилНовинки

Любимите обувки на кралицата

Любимите обувки на кралицата са в нейния гардероб цели 50 години. Е, не един и същи чифт, разбира се. Става въпрос за модела. Цветовете на костюмите и палтата се сменят, шапките също. Но лакираните обувки с нисък ток остават постоянна величина и винаги присъстват във визията на Елизабет Втора.

Тя е рекордьор по години, прекарани на британския трон. Управлява вече 60 години. В световен плън също е един от най-дълго управлявалите монарси. Но любовта й към този модел обувки също може да бъде наречена рекорд.

Цели 50 години кралицата на Великобритания не се отказва от удобните си лачени обувки.

Те са дело на марката Rayne. Удобни и стабилни, ако трябва да се стъпва по иначе трудния тревен терен, на който често се организират градински партита и други събития.

Когато Едуард Рейн се оттегля за заслужена почивка, администрацията на кралицата е принудена да търси заместник. Намира го в лицето на бивш служител на Рейн, който тогава работел за марката Anello & Davide, която изработвала балетни и театрални обувки. За кралицата в момента работят четири човека. По поръчка. Разполагат с калъп, направен по крака на Елизабет Втора.

„Изработваме един или два чифта годишно. Редовно ремонтираме старите чифтове – подменяме ток или капачки“,

коментират представители на Anello & Davide.

Когато са доставени нови обувки, някой от приближените на кралицата има задачата да ги „разтъпче“, преди тя да ги обуе. В момента с това е натоварена една от младите сътруднички на Елизабет Втора, чийто крак е с абсолютно същия размер. Тя ги обува с нови памучни бежови чорапки и ходи само по килима.

One thought on “Любимите обувки на кралицата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *