Магическата диета на днешната рожденичка – Адел

Адел Лори Блу Адкинс или Адел е родена днес, 5 май, през 1988 г. в Тотнъм, Северен Лондон. Отгледана е от майка си.

Започва да пее на 4-годишна възраст. На 11 години тя и нейната майка се преместват в Брикстън, а след това в съседния квартал на Южен Лондон – „Уест Норуд“. След като се премества в Южен Лондон, започва да се интересува от R&B изпълнители, като Алия.

„Уест Норуд“ е и темата за първия запис на Адел, „Hometown Glory“, написан, когато е била 16-годишна.

Адел завършва BRIT училище за сценични изкуства и технологии в Кройдън през май 2006 година, където са съученици с Леона Луис и Джеси Джей.

„На мама й харесва, че съм известна! Родила ме е много млада и нямаше много възможност, за да ме подкрепя, но сега толкова много се вълнува и гордее с мен, че някак си живея мечтата й. А това е толкова хубаво!”

Хранителният режим, предпочетен от Адел, е дело на сертицифираните диетолози Глен Матен и Ейдън Гогинс, диетолог и фармацевт. Според тях чрез диетата ще губите килограми, но не и мускулна маса. А тайната се крие във факта, че сиртуинът участва в обмяната на глюкозата.

Според авторите на диетата с нея могат да се свалят около 3,5 кг през първата седмица и по още 0,5-1 кг за всяка следваща. Освен това ползата от следването на хранителния режим не е само тънка талия, но и по-млад организъм – отдавна сиртуинът е признат за протеин на дълголетието. Той работи на генетично ниво, активирайки определени участъци на ДНК и „изключвайки” онези, които в момента не са ни необходими.

В основата на диетата през първата седмица стоят вкусни и здравословни продукти – листни и зелени зеленчуци, цитруси, ягоди, боровинки, ябълки, соя, зехтин, маслини, червен лук, червено вино, черен шоколад. На тях трябва да наблегнете. Месото не е препоръчително, но не е и забранено.

През втората седмица можете да добавите към менюто немазни животински белтъчини – морски дарове, леки млечни продукти, елда.

Диетата продължава три седмици. Първата е най-трудна, защото е най-бедна откъм храни. Приемът на калории не надвишава 1000 ккал, но пък веднъж на ден можете да си позволите едно нормално хранене. Три пъти дневно трябва да пиете зелени сокове, богати на сиртуин – можете да комбинирате зелени листни зеленчуци със зелени плодове – например, ябълки.

Следващите две седмици са доста по-леки за понасяне. Калорийността се увеличава на 1500 ккал на ден, а храненията стават три пълноценни. Можете да заложите на стек от сьомга със зеленчуци или каша от елда със скариди и зелена салата. А за десерт – малко парченце шоколад. Не забравяйте и соковете, богати на сиртуин – трябва да ги консумирате веднъж на ден.

„Никога не съм имала проблем с начина, по който изглеждам. По-скоро бих обядвала с приятели, отколкото да отида на фитнес.”

„Не смятам, че тъгата винаги е опустошителна. Тя може да бъде доста вдъхновяваща и щастлива. Понякога трябва да си позволите да бъдете тъжни, за да продължите напред.”

„Звучи очевидно, но смятам, че се научаваш да обичаш отново едва, когато се влюбиш отново.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.