Майкъл Бубле в 10 факта

Майкъл Бубле е един от най-успешните канадски певци и композитори. Има над 60 милиона продадени албуми по целия свят. Осем от тях са студийни. Носител е най-престижните музикални награди.

На 14 септември 2019 предстои първият концерт на Michael Bublé в България, част от световното му турне, което ще стартира през февруари.

Какво (не)знаем за талантливия изпълнител?

Талантът му е открит от семейството.
Когато Бубле бил на 13 г., семейството му забелязало, че има музикален талант. Песента, която ги накарало да се заслушат в момчето била White Christmas. Бубле я пеел в колата. Тогава със сигурност не е знаел, че ще постигне зашеметяващ успех с коледния си албум.

Ходил е на вокални уроци при оперен певец.
Един от учителите му по пеене е Джоузеф Шор, оперен баритон. Може би от там Бубле е научил някои от невероятните си вокални орнаментики.

Дядо му помага за старта на музикалната му кариера.
Бубле започва да пее в нощни клубове, когато е на само на 16 с помощта на дядо си. Той е бил водопроводчик и предлагал услугите си в замяна на това Майкъл да получи участие.

Дълго време мечтал да бъде певец.
Искал да стане певец от съвсем малък, още от около 2-годишна възраст. Спял с Библията и се молел да има шанс да се занимава с музика.

Има италианско гражданство.
През 2005 година става италиански гражданин. От Италия са неговите баба и дядо.

Участвал е в „Досиетата Х“.
Освен с музика се е занимавал и с актьорство. В началото на своята кариера участва в хитовия телевизионен сериал „Досиетата Х“. Бил е уволнен от шоуто, защото по време на снимки отишъл да си купи хот дог.

Бил е рибар.
Едва 14-годишен е започнал да работи с баща си като рибар. И така – цели 6 години.

Голям фен е на хокея.
Имал огромно желание да играе хокей за Vancouver Canucks. Харесвало му това, че неговото име звучало сходно с това на един от играчите – Jiri Bubla.

Носител е на четири награди „Грами“.
Бубле има четири награди Грами, През 2008 г. печели награда за албума Call Me Irresponsible, а през 2010-а – за Michael Bublé Meets Madison Square Garden. Следващите две награди „Грами“ са за албумите Crazy Love през 2011 г. и To Be Loved през 2014-а.

Разчита на емоцията си.
Колкото и невъзможно да звучи, Бубле не може да разчита и да пише ноти. Канадската звезда споделя, че при композиране на музика се води единствено от емоциите си и от своите чувства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *