Лично

Мария Лалева: Вярвам, че има предначертани неща

Мария Лалева разкри любопитни подробности за своите книги. Писателката сподели някои свои философски размисли за живота, щастието, пътя на човешката душа.

„Ние се опияняваме все още от това да прецакаш другия. Да го надлъжеш, да го надскочиш, да го обидиш. Няма мръсна игра, която да не бъде платена рано или късно – с лихвите“.

Мария сподели в ефира на Нова телевизия, че не вярва в категорията щастие.

„Това е по-скоро някаква егоконструкция. Какво означава да си щастлив? Може да си удовлетворен, честен, истински в една ситуация. Ако това е щастието – ок, нека е това. “.

„Смирението е фаза от осъзнаването, акт на себеуважение и на уважение към света, в който живееш. Смирението не означава примирение, а осъзнаване“.

„Все повече осъзнавам, че ако имаш вяра в това, че пътят ти върви към красота, светлина, към добро, каквото и да ти се случи, дори да е болезнено, то е необходимо. От тази гледна точка не искам да знам какво ще се случи утре. Утре е конструкция на разум. сега е важно. Ако знам какво ще е то, няма да изживея това, което ще се случи днес в пълнотата му“.

„Вярвам, че има предначертани неща, доколкото е вярно, че душата слиза със свой план – кого да срещне, кого да изостави, кой да я нарани, къде да се роди, какъв да се роди… И нещото, което прави човека абсолютно великолепен, е правото на избор“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *