ЗвездиНовинки

Мат Лебланк на 56: Искам да си спя у дома всяка нощ!

Мат Лебланк стана популярен с ролята си на малко глуповатия магнит за жените, актьорът Джоуи Трибиани, в телевизионни сериал на NBC „Приятели“, който се излъчва в периода 1994 – 2004 г.

Матю Стивън Лебланк, известен като Мат Лебланк, е роден на 25 юли 1967 г. в Нютън, Масачузетс.

Произходът му е смесен – има английска, френска, италианска, ирландска и холандска кръв.

Учи в професионално техническо училище, откъдето излиза подготвен като дърводелец (спомняте ли си епизода от „Приятели“, в който свърши доста дърводелска работа в апартамента?).

На 18 години се премества във Флорида, за да живее с баща си. Година по-късно обаче заминава за Ню Йорк, където работи като модел в телевизионни реклами.

Една от рекламите му (за кетчупа Хайнц – „Хубавите неща се случват на тези, които знаят да чакат“) през 1987 г. печели награда и му носи желаната популярност.

През 1989 г. се премества в Холивуд, но сериалите, в които участва, имат много кратък живот.

През 1994 г. се явява на кастинг за „Приятели“. И всичко се променя!

И получава ролята на Джоуи, не особено съобразителен, но неотразим за жените, актьор в сапунката „Дните на нашия живот“, съквартирант на Чандлър (Матю Пери) и съсед на Моника (Кортни Кокс-Аркет).

Ролята на Джоуи Трибиани го изстрелва буквално в звездния космос. Следват участията в „Ед“ през 1996, главна роля в „Изгубени в космоса“,(1998), и участие в мегахита „Ангелите на Чарли“(2000) с Луси Лиу, Дрю Баримор и Камерън Диас.

Има три номинации за награда „Еми“ и четири номинации за „Златен глобус“. През 2012 година печели „Златен глобус“ за „Епизодите“.

На 3 май 2003 г. Мат Лебланк се ожени за Мелиса Макнайт, а на 8 февруари 2004 г. се ражда първата му дъщеря – Марина Пърл Лебланк. Радостта на актьора е помрачена от новината, че момиченцето има рядка болест блокираща мозъка. Мат обаче никога не губи надежда.

Бракът му не просъществува, но той се справя блестящо като баща. Дори напуска големия град за известно време и се отдава напълно на дъщеря си. А съдбата му се отплаща щедро – Марина оздравява. Сега двамата са изключително близки.

„Аз наистина обичам половинчасовите епизоди. Познавам хора, които непрекъснато снимат в игралното кино, и трябва да ви кажа, че те не виждат семействата си често. И това продължава дълго време. Аз не искам да имам такова семейство.“

„Искам да си спя у дома всяка нощ. Искам да помагам на децата с домашните. Това ми харесва.“

„Няма нищо по-хубаво от храната и секса, човек никога не трябва да избира между двете“. (Джоуи, „Приятели“)

„Важно е да се научим да се извиняваме, особено когато сме виновни. А добрият приятел ще може да ни прости“. (Джоуи, „Приятели“)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *