Кино

Мерил Стриийп получи почетна „Златна палма“

С връчването на почетната „Златна палма“ на актрисата Мерил Стрийп и премиерата на филма „Второто действие“ на Кантен Дюпие започна 77-ото издание на Международния филмов фестивал в Кан.

Наградата на Мерил Стрийп бе връчена от Жулиет Бинош, която почти се разплака…

„Вие изградихте толкова прекрасно място за себе си в историята на киното и сте международно съкровище“, каза Бинош.

Мерил Стрийп отговори, че и тя наскоро е плакала заради нея, по-специално заради ролята ѝ във филма „Вкусът на нещата“ (2023).

„За последно бях тук преди 35 години. Тогава имах три деца, наближавах четиридесетте и чувствах, че кариерата ми върви надолу. И това не беше нереалистично очакване за актриса на тази възраст. Но сега отново съм тук, всичко продължава и най-вече благодарение на изключително талантливите артисти, с които работих, включително председателя“, каза Стрийп, намеквайки за тазгодишния председател на журито – Грета Геруиг.

Носителката на почетната награда на тазгодишния филмов фестивал в Кан разказа за кариерата си и отношенията си с колеги и публика.

„Беше като да гледаш през прозореца на високоскоростен влак. Гледах как младостта ми внезапно се превръща в средна възраст, до сега, до този момент, когато стоя тук пред вас. И аз съм много благодарна, че досега не сте се отегчили от лицето ми и че не скочих от този влак.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *