Морската вода лекува душата и кожата

Специалистите казват, че през лятото трябва да си подарим поне една седмица, която да прекараме близо до морския бряг. Защото за кожата, солената вода е истинска панацея. Тя помага за решаването на дерматологични проблеми, както и при различни алергични реакции.

Благоприятен ефект върху дейността на организма оказват съдържащите се във водата минералните соли, олигоелементи, кислород и др.

Съдържанието на магнезий удължава жизнеността на клетките. Полезен е за забавяне на процесите на стареене, предпазва и от развитие на себорея и пърхот.

Натрият нормализира киселинно-алкалния и воден баланс, а желязото има важна роля при производството на меланин и доставката на кислород.

Подобрява защитните функции на кожата

Когато тялото се потапя в солената морска вода, чиято температура е по-ниска от тази на въздуха, кръвоносните съдове се свиват. А след няколко минути отново се отпускат. Това действие повишава защитните функции на кожата и й помага да се адаптира по-добре към околната среда.

Има лифтинг ефект

Той се получава пак благодарение на притока на кръв, който се засилва под влиянието на налягането на водата. В резултат на това се повишава еластичността на епидермиса и отпусната кожа става по-стегната.

Подхранване и дренаж

Водата е невероятен източник на важни за организма минерали – натрий, калий, магнезий, бром, които интензивно подхранват кожаа и й помагат да се справи с отоците.

Детоксикация

Когато плувате, полезните минерали проникват в кожата, дезинфектират я, успокояват я, справят се с раздразненията. Нормализирането на киселинно-алкалния баланс в комбинация с ускоряването на движението на кръвния поток и лимфата помага на тялото да се изчисти от токсините и шлаките.

Непременно опитайте да…

* Застанете рано сутрин брега и да вдишвате морския въздух. Няма по-полезни от йодните изпарения, както и по-релаксиращи от дихателните упражнения на фона на успокояващото плискане на вълните.

* Си подарите един масаж. Изключително полезно и приятно е след едно хубаво дълго плуване да се отдадете на нежните движения на професионалиста, който ще раздвижи всяка клетка и ще я събуди за нов живот.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *