Дестинации & Дегустации

Най-атрактивните аквапаркове в света

Първите се появяват през 1940 г. и са разположени само край брега на водните басейни, а през 1980 г. благодарение на новите технологии, се преместват и на сушата в затворени пространства. Днес подобни места за забавление има почти на всички континенти. Но някои са по-специални….

С най-високата водна пързалка
Намира се в Fortaleza Beach Park, Бразилия – първият аквапарк в Южна Америка. Днес представлява огромен туристически комплекс – 180 000 кв. м, на които има ресторанти, музеи, паркове, хотели, конферентни зали. Основната му забележителност е пързалката „Инсано”, записана в Книгата на рекордите Гинес като най-високата. За любителите на по-малко екстремалните развлечения има още 9 пързалки, басейн с водопади, гейзери, изкуствена река, детски парк.

@thierrealencar

E aí, você tem coragem??? #vaicomtudo #beackpark #praia #fortaleza #ceara

♬ som original – Thierre Alencar


Най-скъпият

Това е Aquaventure, намиращ се на остров Парадайз, Бахамите, част от разкошния туристически комплекс Atlantis Paradise Island. Има няколко пързалки, спускащи се в залив с акули – разбира се, туристите са в тунели и нямат пряк достъп до хищниците. Има и невероятна 18-метрова права пързалка, по която ще слезете точно за две минути. Ако и това не ви е достатъчно, можете да минете по река с половин метрови вълни, през джунгли, пещери и водопади. Можете да плувате с делфини и да си направите СПА процедури.

https://www.tiktok.com/@alexojeda/video/7200782077560753451?q=aquaventure%20water%20park&t=1692778519097

С най-дългата водна пързалка
Ако сте в Англия, непременно се отбийте в Sandcastle Water Park, Блекпул. Тук се намира най-дългата водна пързалка, „Мастер Бластер” (250 м). Има още истински пиратски кораб с водни оръдия, басейн с вълни, сауна, леденя стая. Паркът е осеян с места за почивка и за похапване, няма да останете гладни. А за туристите, които обичат да пазаруват, има и търговска зона.

@sandcastlewaterpark

Come for a walk along Thunderfalls with me! #JustDanceItOut #TKMaxxTalentShow #fyp #blackpool

♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell

Най-посещаваният
Disney’s Typhoon Lagoon се намира във Флорида, САЩ и ежегодно оттук минават близо 2 милиона туристи. Разполага с най-големия в света басейн с изкуствени вълни, достигащи до 2 метра. Предлага спускане по знаменитата пързалка Crush ‘n’ Gusher, разходка из „Рифа на акулите” – дайвинг в риф с акули и пъстри малки рибки, детски парк и прекрасни плажове.

Най-големият закрит парк
Ще го откриете в Германия. Появил се е на мястото на хангар, в който са сглобявали самолети. Tropical Islands е разположен на площ от 66 000 кв. м и разолага с 55 000 дървета, различни видове растения, птици, риби, огромен басейн с изкуствени вълни с пясъчен плаж, топла лагуна с водопади, детски парк. Можете да спите на плажа или в очарователна планинска хижа в селцето. Освен да се пуснете по високата 27 м пързалка, непременно се качете и на един от балоните, който ще ви издигне на височина 60 метра, за да се насладите на панорамата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *