НовинкиПътешествия

Ненчо Балабанов се потопи в космополитния Дубай

И Ненчо Балабанов влезе в списъка на родните известни личности, които предпочитат да са на топло, когато у нас температурите падат под нулата.

От седмица героят от All inclusive е в Дубай, но е доста пестелив на снимки. Досега е споделил едва две и едно кратко видео.

 

Единият кадър е от Бурж Халифа – най-високата сграда в света, която е открита на 4 януари 2010 година в Дубай.

Сградата е известна още като Бурж Дубай или “Дубайската кула“. Има 162 етажа и е висока 828 м. Фасадата й е покрита с 22 000 стъклени панела, а площта й се равнява на 17 футболни игрища.

Бурж Халифа държи рекорд сред сградите с най-много етажи в света, за асансьор с най-дълъг път на издигане и за най-висока наблюдателна площадка (на 124-ия етаж)… Интересен факт е, че в кулата има… автомат за злато.

Втората снимка, споделена от актьора, е от пустинята. А текстът към нея гласи: „Мъжът, който говори с пустинята“.

Миналата година в дубайския квартал „Ал Кудра“ се появи нова атракция – езеро с формата на полумесец. Разположено е в средата на пустинята, заобиколено от дюни и храсти.
Eзерото се е превърнало в още един „скрит скъпоценен камък“ на ОАЕ. До него може да стигнете само с джип 4WD SUV.

Пустинята Ал Кудра е известна пък с друга атракция – така наречените езера на любовта – под формата на две преплетени сърца. Ако летите над езерата, например с балон с горещ въздух, можете също да прочетете думата LOVE, образувана от дървета, засадени в пустинята…

Е, записахте ли вече мястото в списъка си с „трябва да го посетя“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *