Красота

Нежна грижа за кожата през зимата

Eucerin стартира годината с два нови продукта Aquaphor за SOS грижа за цялото семейство.

Имаме добра новина, която ще зарадва вашата кожа. Тя вече няма да бъде суха и тъжна. Особено сега, когато навън е студено, а въздухът у дома – сух.

Гамата на продуктите Aquaphor вече ни предлага два нови – Eucerin Aquaphor Защитаващ спрей за тяло и Eucerin Aquaphor Защитаващ балсам за устни.

Спреят помага да третираме големи и труднодостъпни области на тялото безболезнено и без контакт при нанасяне.

Балсамът за устни успокоява дискомфорта за секунди и подпомага тяхното възстановяване.

Формулата на продуктите Eucerin Aquaphor позволява на кожата да „диша“ и добавените глицерин и пантенол подкрепят процесите на регенерация и укрепване на бариерната ѝ функция.

Това е едно от най-добрите спасителни за кожата ни решения. Патентованата още през 1925 г. формула осигурява полупропусклив слой, който едновременно защитава кожата и подпомага възстановяване ѝ.

Основните ключови съставки в продуктите Aquaphor са: глицерин – привлича и задържа водата в кожата и така поддържа дълготрайната ѝ хидратация; декспантенол – успокоява симптомите на раздразнение, подпомага регенерацията на кожните клетки и поддържа хидратацията на външните кожни слоеве.

Eucerin Aquaphor Защитаващ спрей за тяло е нов, охлаждащ спрей без вода, създаден да улесни нанасянето на Aquaphor мехлема върху големи и труднодостъпни области. Такива са гърбът, торсът, краката, дланите, петите, както и да осигури нанасяне без контакт с раздразнената кожна повърхност. Това става с помощта на новия спрей диспенсър, който впръсква мехлема с продължителна равномерна струя. Дори, когато го държите наобратно, за да третирате по-труднодостъпни зони на тялото.

За майките и техните бебета и малки деца това е изключително преимущество, когато третират дерматит в зоната на памперса, защото се избягва болезненият досег с кожата.

Предимство е и нанасянето на мехлема с помощта на спрей при повърхностни изгаряния и увредени кожни участъци (при реепителизирана кожа, която не кърви и не е мокра).

Използвайте също така вместо обичайния лосион за тяло, ако чувствате, че той не оставя кожата ви достатъчно добре хидратирана, особено през зимните месеци.

За по-малки кожни участъци препоръчваме да използвате Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем. Спреят не съдържа вода, парфюми, консерванти; некомедоногенен, немазен. Дерматологични проучвания показват много добра поносимост към много суха, загрубяла и раздразнена кожа.

А сега да кажем нещо добро и за устните. Същите тези устни, които обичаме да облизваме, когато навън е студено. Кожата става суха, напукана, боли ни. Да не говорим и че с напредването на възрастта кожата на устните изтънява допълнително. И все по-трудно остава хидратирана.

При хора с тенденция към суха кожа и дерматити, устните са много по-склонни към изсушаване и напукване. Някои медикаменти също влошават състоянието им.

Естествено, превенцията е за предпочитане. Пийте достатъчно вода, хранете се балансирано, не облизавайте устните си. Нанасяйте хидратиращ балсам поне два пъти дневно, при възможност – по-често, а през студените зимни месеци покривайте устните си, когато сте навън.

Eucerin обаче има наистина добро решение. Eucerin Aquaphor SOS Защитаващ балсам за устни е предназначен за незабавна грижа за сухи, напукани, болезнени устни с моментален ефект в до 60 секунди след нанасянето. Заздравява, защитава и облекчава устните, като формира предпазна бариера и подпомага регенерацията на кожата.

Съдържа глицерин, декспантенол, бизаболол (с противовъзпалителен ефект), витамини C и E, които са мощни антиоксиданти и подпомагат възстановяването на наранената кожа чрез усилване синтеза на колаген и предпазване от свободните радикали.

Опаковката е под формата на тубичка, снабдена с удобен за нанасяне апликатор. Той осигурява деликатно нанасяне без дразнене. Можете да нанасяте балсама толкова често, колкото чувствате, че е нужно – когато усещате устните си сухи, обтегнати или с цел регулярна грижа и превенция.

За какво още можете да използвате Eucerin Aquaphor?
Aquaphor Защитаващ мехлем, който вече е познат на българския пазар, и Aquaphor Защитаващ спрей имат множество предназначения и могат да Ви бъдат полезни в неочаквани ситуации:
* при сухи и напукани ръце, длани, нокти, кожички;
при напукани пети;
* при повърхностни изгаряния или леки наранявания, охлузвания, след като кожата се е реепителизирала;
* при дерматит при бебета и малки деца в зоната на устните, бузите и памперса (за бебета над 3 месеца);
* след повърхностни дерматологични интервенции като лазерни процедури и химични пилинги.

Каква е цената? Новият Eucerin Aquaphor Защитаващ спрей за тяло се предлага в опаковка от 250 мл на препоръчителна цена 22.90 лв.; Eucerin Aquaphor SOS Защитаващ балсам за устни се предлага в тубичка от 10 мл на препоръчителна цена 12.80 лв.; Eucerin Aquaphor Защитаващ мехлем се предлага в следните разновидности: опаковка от 45 мл на препоръчителна цена 13.40 лв.; опаковка от 220 мл, удобна за цялото семейство, на препоръчителна цена 25.80 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *