НовинкиОбичам : Българското

Ние знаем: 5 причини да изберете български продукт

Ние сме това, което мислим, правим, създаваме, ние сме това, което показваме, даваме на околните, включително това, което купуваме. За себе си и любимите си хора. А подкрепата ни за местни компании и марки е едно изключително осъзнато, разумно потребителско решение. То е добро за нас, за планетата, за самите марки и за икономиката.

Планетата ще ви благодари

Знам, че не ви е безразлично. Продуктите, които слагате на масата или в гардероба си, на нощното шкафче – изборът им влияе на планетата. Тук следват малко досадните обяснения за транспорт, разходи и отпечатък, но да – факт е. Местното производство влияе благоприятно на околната среда. Големите марки изразходват повече енергия и ресурси, за да създат своята продукция.

И за икономиката ни е добре

Освен че спасяваме света, ние помагаме и на местната икономика, т.е. на нас самите. Пазарувайки в големите вериги, ние спонсорираме чужди икономики. Избирайки местни производители и марки, ние подкрепяме мастната икономика. Местните компании плащат своите данъци тук, дават работа на местни хора. И това е страхотно, нали?

Малкият бизнес ни дава гаранция за качество

Местните производители разчитат на доброто име и затова се стремят да предлагат качествени продукти. За тях мнението на клиентите е от особено значение. Днес, когато социалните мрежи движат света, е много лесно да получите препоръка за качество, сондирайки пазара. А по-добра реклама от доволния клиент няма.

Подпомагайки местната икономика, подпомагаме и световната

Мда, според експертите, съсредоточаването на продажбите в ръцете на няколко големи корпорации е един от факторите за финансово неравенство сред хората. Местните компании оказват положително влияние на ръста на доходите на локален принцип, а това влияе на нивото на безработицата – намалява.

И накрая – етичност и цена на труда – две важни понятия

Сигурно сте чували, че 97% от дрехите на известните марки са произведени в страни от Третия свят. Защо? Защото там има евтина работна ръка.

Много често дрехите, които носите, са шити от деца. Според данни на международната организация по труда, 170 милиона деца биват експлоатирани в текстилната индустрия.

Подкрепяйки местните компании и марки ние работим за едно по-добре организирано и финансово стабилно общество. А ние всички искаме това, нали? Разбира се, има и порочни практики, но истината се ражда в процеса на израстването.

Вие избирате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *