Мистериозни историиНовинки

Новата научна страст: Пътуване във времето

Има много филми, посветени на темата. Някои стигат по-далеч, задавайки си въпроса дали е възможно да се върнем назад в годините и да поправим някои неща, да променим историята към по-добро? Да отстраним Хитлер навреме, да видим кой е искал да убие Кенеди и да го спрем…

Засега няма категоричен отговор на загадката. Но много специалисти вярват, че съществуват паралелни светове и преминаването от един в друг не е трудно…

Всъщност пътуването във времето не е чак такава загадка поне от научна гледна точка, коментират изследователи.

Според чистата теория, ако вдигнете скорост до свръхсветлинна, ще отидете далеч в бъдещето. За съжаление все още никой не знае как да постигне това и след това да се върне назад. Защото връщането нарушава всички причинно-следствени връзки.

А според известния английски математик и физик Стивън Хокинг „пътуванията във времето са възможни, но безполезни”.

Ами ако използваме телепортация? Ако се научим да се преместваме в пространството, минавайки през стени, океани, дори през космоса?

Учени от различни държави сега работят съсредоточено и свръхсекретно именно над този проблем.

Защото телепортацията би ни помогнала да пътуваме във времето много, много лесно.

Първият, който започнал да изучава явлението, е американският парапсихолог Чарлз Форт. Той описал десетки случаи на хора, изчезнали безследно от едно място и после появили се изненадващо на друго.

Имало е случаи на „премествания” от една държава в друга – без логично обяснение, без физическа сила или някакъв вид оборудване.

В архивите са записани официално подобни истории. Съвременната наука не може да ги отрече.

Специалистите споделят само, че паранормалният феномен трябва да бъде детайлно проучен.

Първият официално регистриран случай на телепортация е публикуван в края на 1593 г. от М. Джесуп.

Той описал как филипински войник, стоейки на пост в двореца на губернатора в Манила, неочаквано се появил в град Мексико. Местните власти му отнели оръжието и го пъхнали в затвора. Пет месеца след изчезването му, очевидци успели да потвърдят историята му и той бил освободен.

Подобни случаи имало и с животни. Например, през 1579 г. в един американски град от небето заляли… бели мишки. Попадайки в езерото, те панически се опитвали да излязат от водата, давейки се една друга. Казват, че мишките дошли от друго мястопо някакъв странен времеви канал.

В средата на януари 1877 г. в Мемфис хората били шокирани от следното събитие – никой не можал да излезе от дома си в продължение на три часа, защото от небето валяли… 50-сантиметрови змии.
Известни са и доста по-невероятни случаи. Например, през 1912 г. американско семейство купило къща.

Дъщерята минала през прага и изчезнала, което довело майката до истерия. След няколко секунди момичето се появило на балкона на втория етаж.

През януари 1976 г. млад мъж от Аржентина – Карлос Диас, си тръгнал от работа, но по пътя му станало лошо. Седнал близо до дома си да си почине и изведнъж се свестил на 800 км от мястото, където бил, в покрайнините на Буенос Айрес. Местните му оказали помощ като го завели в болницата.

Първооткривателят на явлението – Чарлз Форт, отделил сериозно внимание и на „страничните ефекти” от телепортацията.

Всички хора, които се придвижвали чрез странния метод, се оплаквали от главоболие, липса на сили, лека настинка.

През 1969 г. американският уфолог Джон Кил описал интересен случай. Мъж и жена пътували с колата си в аржентинския град Часмокус. Пред тях се движело приятелско семейство, също с автомобила си. Трябвало да стигнат до населеното място Майц – на стотина километра от Часмокус. Второто семейство пристигнало, но се оказало, че приятелите им липсват. Чакали ги, чакали, но те така и не се появили. Просто изчезнали.

След минути двойка позвънила от консулството в Мексико, което било на 4000 км от дома им! Когато приятелите се срещнали, изчезналата двойка разказала, че изведнъж на пътя се появила гъста мъгла и те се почувствали зле. Когато мъглата се вдигнала, дошли в съзнание. А излизайки от автомобила, установили, че се намират на съвсем друго място. От местните хора разбрали, че са в Мексико.

Много парапсихолози и уфолози разказват истории на хора, които са се телепортирали на чужди космически кораби.

Те били водени там от хуманоиди, които след това ги връщали обратно на Земята. Според някои учени т.нар. НЛО-та имат сериозно отношение към темата за пътуването във времето и телепортацията.

Днес случаите на пътуване във времето и пространството не са намалели. Според много учени, един от които е прочутият немски ватематик Герман Минковски, във времето и пространството има много различни светове. И нищо не изчезва, просто преминава от един свят в друг

Руският изследовател Игор Воропаев описва Вселената като кутия с мнжество чекмеджета, съединени помежду си.

Във всяко чекмедже има предмети, подобни на тези от другите чукмеджета. Светът, в който живеем, се намира на една паралелна времева линия с други светове, които са много подобни на него. И когато световете се допрат един до друг се случват телепортациите. При определин вибрации на голямата кутия – Вселената, предметите от едно чекмедже се местят в друго.

И все пак – възможна ли е телепортацията?

В бъдещето, в миналото… Ще можем ли да се върнем назад, за да видим живял ли е Христос, или да прескочим в 2120 година, за да се запознаем с нашите наследници? Трябва много да учим още, казват специалистите. Има много неизвестни, свързани с причинно-следствените времеви хоризонти, с триизмерността. Но не е невъзможно. Носи се дори слух, че някои хора вече го правят, но това е свръхсекретна разработка…

Според официалните статистики всяка година в света изчезват близо 1000 човека. Безследно.

Повечето от тях не са жертви на насилие. Просто изведнъж спират да съществуват в своето време и пространство.

Според редица учени, тези хора просто пропадат в лабиринтите на паралелните светове и не успяват да се върнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *