Добра формаНовинки

Обмяната на веществата – как да я ускорите?

Обмяната на веществата зависи от ежедневния ви ритъм. Физическото натоварване и правилната диета са двата основни съюзника на всяка жена, която мечтае да отслабне.

С помощта на различни упражнения можете не само да укрепите мускулите, но и да се справите с целулита. Изключително важно е обаче организмът ви да се справя безпроблемно с обмяната на веществата. Можете да го постигнете само с 3 прости правила!

Закуската е задължителна. Сутрешният хранителен прием е като гориво, което събужда тялото ни от сън и освобождава активните жизнени процеси. Закуската трябва да се състои от сложни въглехидрати и протеини – пълнозърнест хляб, немазно месо, извара. Захарта също е необходима, но количеството й в подсладеното кафе или чай е достатъчно, за да подпомогне работата на мозъка.

Не се хранете след 18.00 часа. В този час вашият организъм започва да се настройва за сън и приетата храна няма да може да бъде преработена – тя ще остане по бедрата и талията ви под формата на мазнини. Ако си лягате сравнително късно, можете да ядете и след този час, но определени храни, казват диетолозите. Най-добре е те да са леки и бързоразграждащи се – кисело мляко, зеленчукова супа.

На ден трябва да осигурите на организма 1,5-2 л чиста вода. Именно ценната течност помага да отслабнете и да ускорите обмяната на веществата. Тя измива шлаките и участва в усвояването на водно-разтворимите витамини. Ако не изпивате достатъчно количество вода, организмът ви ще ес опитва да извлече живителната влага от всички течности, намиращи се в тялото. А това нарушава обмяната на веществата, води до отоци, отлагането на соли и мазнини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *