Новинки

Нова мода в ТикТок: Младите се снимат как напускат работа

Все повече млади хора стават част от актуалната в момента тенденция в ТикТок – да заснемат как напускат работа и съобщават новината на шефовете си.

По време на пандемията много хора между 26 и 35 години се отказаха от работата, която не им носи удовлетворение.

Те започнаха да качват видеа в ТикТок, в които се вижда как съобщават на работодателите си, че напускат. Може би търсят подкрепа от милионите като тях в социалната мрежа, коментират специалистите.

С хаштаг Quittok в момента има повече от 50 милиона видеа. Оказва се, че много от хората в тази мрежа следват този хаштаг.

Според експертите, това е добър начин младите хора да говорят за това, което ги вълнува. Те изразяват емоциите си, а това е добре за психичното здраве. Създава се нова култура, казват още Експертите, един от които е Тес Бригъм.

Оказва се, че т.нар. милениали и хората от поколението Z искат да бъдат наети на работа, заради качествата си, а не да робуват на кофти шефове и несправедлива и нездравословна работна среда.

Специалистите съветват още младите да намерят начин да покажат своите способности, да проявят търпение и да търсят комуникация, ако нещата не вървят добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *