ЖениТЕ

Опра Уинфри: Каквото давате, ви се връща обратно!

Тя е първата тъмнокожа жена-милиардер. Тв водещата, която превърна своето предаване в институция. Открито заяви, че няма търпението да отглежда деца и че никога не е имала майчински инстинкт.

Но успешно ръководи училище в Южна Африка, което дава образование на стотици момичета. И много от тях я наричат „мамо“. Тя е Опра Уинфри. И днес има рожден ден!

Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 година в щата Мисисипи като нежелано дете на двама тийнейджъри.

Детството й е изпълнено с трудности.

През първите шест години дрехите ѝ буквално били ушити от чували за картофи. Живее с майка си Вернитa, но бяга от нея, защото е била сексуално насилвана от роднини и приятели на майка си.

На 14 г. Опра ражда бебе, което малко по-късно умира. Мести се да живее при баща си Върнан, който бил бръснар и бизнесмен. През 1971-ва с пълна стипендия успява да влезе в държавния университет на Тенеси.

И тогава започва пътят й към славата. През 1976 г. отива да живее в Балтимор, за да е водеща на токшоу. Продукцията се превръща в хит и Опра е негова водеща в продължение на 8 години, преди по-голяма телевизия да я привлече с нейно собствено сутрешно предаване. За няколко месеца успява да изпревари цялата си конкуренция.

През 1986 г.  започва свое собствено шоу – Шоуто на Опра Уинфри.

То се излъчва по 120 различни канала, общата аудитория, която го следи е около 10 милиона човека. За първата година шоуто печели 125 милиона долара, от които 30 били за Уинфри.

Скоро придобива пълните права върху шоуто и основава своя продуцентска къща и започва да печели все повече и повече пари.

„Изпитанията са дар. Те ни карат да търсим нов център на тежестта. Не се борете – просто намерете начин да се изправите и да започнете отначало. Превърнете раните си в мъдрост. Това ще ви излекува.“

„Всеки иска да се вози в лимузината с вас, но е важно кой ще се качи в автобуса, когато лимузината се счупи. Едно от най-трудните неща в живота е да се научим кои от мостовете трябва да преодолеем и кои да изгорим завинаги.“

„Превърнете раните си в мъдрост.“

„Провалът е велик учител, ако сте отворени към него.“

„Довери се на своите инстинкти. Интуицията не лъже.“

„Целият живот е енергия и ние я предаваме във всеки един момент.“

„Пътят към реализацията на мечтите ви е да се съсредоточите не върху успеха, който още не е настъпил, а върху неговата важност. Тогава и най-малките победи по пътя ще добият смисъл. Не е важно кой си и откъде си. Победата зависи от вас самите. Когато вие не оценявате това, което правите, и другите ще ви подценяват.“

„Получавате от живота това, което имате смелостта да си поискате“.

„Вие получавате от живота това, за което ви стига куража да си поискате.“

„Можеш да имаш всичко. Но просто не можеш да имаш всичко наведнъж.“

„За всеки един от нас, който успява, е имало някой, който да покаже пътя.“

„Аз съм това, което съм, благодарение на мостовете, които съм преминала.“

„Това, което със сигурност знам, е, че каквото давате, ви се връща обратно.“

„Ако постигнете слава без да знаете кой сте, това ще покаже всъщност кой сте.“

„Не можем да станем това, което трябва да бъдем, оставайки си такива, каквито сме.“

„Знайте, че сте на пътя на успеха, ако бихте вършили работа, без да ви се плаща за това.“

„Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите.“

One thought on “Опра Уинфри: Каквото давате, ви се връща обратно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *