НовинкиТеатър

Отдават почит на големия Апостол Карамитев

Софийският театрален салон ще отдаде почит на обичания от поколения български актьор Апостол Карамитев. В два поредни дни ще бъде отбелязанана годишнината от рождението на актьора, съобщават от Съюза на артистите в България.

На 19 март, на сцена „Апостол Карамитев“ в Народния театър, ще бъде излъчен документалният филм за живота и кариерата на актьора. След това ще има среща разговор с неговия син – Момчил Карамитев, който е сценарист, режисьор и оператор на лентата. Събитието ще бъде със свободен вход.

В Градската градина пред Народния театър на 20 март от 17:00 часа ще бъде открита документалната изложба „Сто години Апостол Карамитев – актьорът рицар“, посветена на творческата дейност на артиста.

Ще бъдат показани над 100 фотографии и материали, които са старателно подбрани от десетки обработени документи. Изложбата, чийто куратор е театроведът Тинка Николова, ще може да бъде разгледана до 1 април.

За 12-а поредна година Софийският театрален салон представя в столицата спектаклите, екипите и актьорите, отличени с номинации за наградите за сценични изкуства „Икар“.

За поредна година, част от програмата ще бъде и Софийският куклен театрален салон. По време на Международния ден на кукления театър – 21 март, в Столичния куклен театър ще бъдат бъдат връчени и традиционните награди за млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство „Сивина“.

Софийският театрален салон ще завърши с церемонията по връчването на наградите „Икар“.

И тази година сцената на Народния театър ще домакин на събитието. Водещ на вечерта ще бъде актьорът Филип Аврамов.

Снимка: Народен театър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *