Дестинации & ДегустацииНовинки

Пет причини да отидете до Португалия

Тази прекрасна слънчева държава привлича туристите със своите чудни плажове, цветните пейзажи и настроението, което създава у всеки, който я посети.

И, да, струва си. Непременно я запишете в тефтера си с бъдещи пътувания.

Скрити в скалисти „легла” плажове
Природата на Португалия е много богата. Скалистите и дълги плажове приличат на калифорнийските. Няма значение накъде ще се отправите, дали към малко познатите места в района Алгарве или към Азорските острови. Навсякъде ще ви посрещнат усмихнати домакини, които ще направят почивката ви божествено приятна. Непременно обаче намерете плажовете, спечелили сърцата на един и двама автори на романи – Praia do Cavalho, Praia da Arrifana или Praia de Cavaleiro.

Най-красивите басейни в света
Това прави изборът ви на хотел много лесен. Защото въобще не е необходимо да сте на крайбрежието. Повечето от хотелите предлагат невероятно красиви басейни, от които се открива чудна природна гледка. Погледнете в Инстаграм и веднага ще се ориентирате. Не са за пропускане обаче Savoy Saccharum в Мадейра и The Vine.

Естествено спа удоволствие
В най-западната точка на Сао Мигел, най-големият от Азорските острови, е разположен горещ серен извор. Мястото се използва от туристите още от времето на първите заселници в Португалия през XV век. Скалистият западен бряг оформя естествен плувен басейн, защитен от базалтови скали и подхранван от няколко хидротермални отвора. Комбинацията между солената вода на океана и топлите минерални води е изключително необичайна.

Възхитителната райска градина
Байрон е нарекъл така Синтра – един от най-привлекателните португалски градове. В центъра му се намира Националният дворец, с красиво изрисувани стаи и с два големи комина във формата на конус. Тук е и прочутият замък Пеня. Кацнал на върха на хълм, сгушен в огромен красив парк, пълен с екзотични растения и дървета. Palacio da Pena е построен през 1839 г. от Фердинанд Кобургготски върху руините на манастир от XVI в. Стилът му е интересна смесица от готика, романтизъм и манюелин. Струва си да видите още хижата на графиня Едла и двореца „Кинта де Ригалейра”.

Най-вкусните десерти…
Ако обичате сладки неща, то Португалия е вашият рай. Започнете с най-вкусното в света паштейш де ната – елегантни тарти с яйчен крем, без които португалската кухня е немислима. Казват, че тъй като използвали твърде много белтъци в сладкарството, португалските монахини решили да измисля специална рецепта за жълтъците… След това опитайте doces de gema, както и quindim de côco – с кокосов вкус. Не са за изпускане и оvos moles – сладки, захарни раковини с разбит в тях яйчен белтък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *