Новинки

Петър Стойчев стана шампион в Антарктида

Петър Стойчев спечели рано тази сутрин първия в историята плувен маратон на Антарктида. 15 плувци от 9 държави мериха сили на 1000 м. Близо до остров Тринити, в залива Микелсон Харбър, българинът финишира с аванс от една минута пред останалите състезатели.

„Много съм щастлив и доволен от себе си. Изобщо не мислех за друго, освен да победя и вдигнах темпото от самото начало. Не исках да рискувам и да се решат нещата в последния момент. Затова си казах, че трябва да бъда силен и бърз от първата секунда. Накрая и малко шоу им направих, като видях , че съм напред с разлика, реших последните метри да ги финиширам на бътерфлай за радост на хората на кораба. Преди да вляза във водата температурата на тялото ми беше 37.3 градуса, като стъпих на лодката веднага я измериха и термометърът показа 30.8 . Това е една от най-големите победи в цялата ми кариера. Живи и здрави, след три дни трябва да сме на аржентинска земя и да приключи всичко”, каза по сателитната връзка Петър Стойчев.

Стойчев е преплувал дистанцията за 11:08:38 минути. След него е финиширала най-бързата жена в ледени води – Виктория Мори (Аржентина) – 12:09:31 минути. Трети, на 30 секунди зад Мори, е Диего Лопес от Испания.

 

Източник и снимки: Iliev Sport Agency

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *